L'empresa lleidatana Imartec instal·la la planta de biomassa més gran de la Catalunya Central

La caldera instal·lada a la fàbrica de Berga té capacitat per cremar 5.000 tones d'estella forestal a l'any, així com estalviar l'emissió de 2.500 tones de diòxid de carboni

Redacció
18 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:01h
La planta que Liven té a Berga
La planta que Liven té a Berga | ACN

L'empresa berguedana Liven Snacks, que produeix diversos tipus d'aperitius al polígon industrial de Berga, ha adquirit la planta de biomassa més gran de la Catalunya Central. Ha estat així, després que l'empresa emergent lleidetana Imartec Energia -que forma part de l'acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat de Catalunya a Lleida- l'hagi instal·lat. 

La nova caldera que utilitzarà Liven té capacitat per cremar 5.000 tones d'estella forestal a l'any i evitar, d'aquesta manera, l'emissió de 2.500 tones de diòxid de carboni. Aquesta planta de biomassa és un dels últims projectes d'Imartec Energia, una companyia que va ser fundada a finals del 2011 i que ha passat de facturar 160.000 euros el 2012 a 1,8 milions a finals del 2014.

Segons ha informat el director tècnic d'Imartec Energia, Marc Saló, la caldera de biomassa suposarà “una bona oportunitat per a l'empresa, des del punt de vista ecològic, però també pel cost”. En aquest sentit, ha apuntat que permet un 50% d'estalvi respecte del cost d'altes sistemes energètics, a part de fer un favor al medi ambient.