El Tren dels Llacs es fa més llarg

Enguany hi hauran 26 expedicions i s'inclourà un comboi més amb capacitat per 200 persones

À.Ll / ACN
17 de gener del 2015
Actualitzat el 18 de gener a les 0:03h
El Tren dels Llacs és un dels atractius turístics de Lleida durant l'estiu
El Tren dels Llacs és un dels atractius turístics de Lleida durant l'estiu

El Govern de la Generalitat pretén explotar l'èxit comercial que ha tingut en els darrers anys el Tren dels Llacs, un atractiu turístic que fa el trajecte de Lleida fins a la Pobla de Segur. El Consell Comarcal de la Noguera va acollir ahir la sessió de treball de la Comissió de seguiment del servei de transport Lleida - la Pobla de Segur - Esterri d'Àneu, que inclou el conegut tren de la Pobla.

Ricard Font, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, va confirmar que durant la reunió es va fixar una nova temporada del Tren dels Llacs amb 26 noves expedicions i l'ampliació d'un nou comboi amb 200 places més a cadascuna.

Font va destacar que ''l'any passat va ser rècord i esperem que aquesta ho torni a ser''. A més a més, va remarcar que es manté la congelació de preus i la possibilitat de fer baixades a les estacions de Cellers i Tremp, al Pallars Jussà.

D'altra banda, Font va anunciar que la propera comissió de seguiment de la línia de la Pobla se celebrarà a Suïssa, en concret a la fàbrica Standler que és on s'estan acabant de fabricar els trens per tal que els membres de la comissió i també els mitjans de comunicació puguin veure in situ com seran els trens que circularan l'any que ve per aquesta línia traspassada a la Generalitat. Finalment, es va presentar el cap d'explotació que ''per primera vegada'' és de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Una forma de donar a entendre, segons Font, que aquesta si que és una ''estructura d'estat'', perquè ja no depèn d'Adif.