La concessionària dels radars reclama 2,3 milions a la Paeria segons el Comú

El col·lectiu assegura que Àngel Ros va donar "ordres expresses" d'augmentar el llindar de velocitat sancionable de 55 a 65 quilòmetres per hora | Els diners de les denúncies que no s'han tramitat es reclamen ara des d'Arnó

À.Ll
17 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:32h
Els radars es van instal·lar a l'abril
Els radars es van instal·lar a l'abril | Oriol Bosch

El Comú de Lleida ha presentat aquest dissabte un informe en el que s'especifica que l'empresa concessionària dels radars a Lleida, Arnó-Sice, reclama més de 2,3 milions d'euros a la Paeria després que l'alcalde, Àngel Ros, pugés el llindar de les sancions a 65 quilòmetres per hora. Segons el col·lectiu, el Paer en cap va donar "ordres expresses" per augmentar el límit de multes tot i que quan el consistori va presentar la instal·lació de radars es va fixar que es sancionaria els conductors que anessin a més de 55 quilòmetres per hora. 

En aquest context, la concessionària ha fet ús del mecanisme de compensació, segons s'explica des del Comú, que s'estableix quan no es validen les sancions, que es fixa en 9 euros per expedient no tramitat. Aquestes sancions inexistents es sumen a les reclamacions que fa la concessionària pel radar mòbil que no es fa anar i que s'estima que podria haver sancionat els vehicles lleidatans entre maig i setembre per un valor de 319.891 euros.

A aquestes dues demandes també se li afegeix, segons el Comú, els 580.148 euros que l'empresa reclama de sancions que no es van validar al maig. La suma total que demana com a compensació Arnó-Since a la Paeria és, doncs, de 2,3 milions d'euros.

La decisió de Ros d'augmentar els límits sancionables s'empara amb el Ple de Contracte entre la Paeria de Lleida i l'empresa concessionària, que dóna potestat a l'equip de govern municipal per fixar les bases per posar multes de velocitat dins la ciutat.

Radars activats amb 4 mesos d'endarreriments

D'altra banda, el col·lectiu que pretén presentar-se a les eleccions municipals també assegura que l'alcalde de Lleida va endarrerir l'activació dels radars "més de 4 mesos". No obstant, indica que l'empresa reclama els diners de les sancions des del moment en que es van instal·lar els radars, a meitats del mes d'abril.