L'Escola de Música de Balaguer, a judici de nou contra Roigé

Els cinc treballadors fixes denuncien que l'alcalde ha mantingut un acord per retallar jornades i sous més enllà del pacte que van firmar el curs 2012/2013

À.Ll
17 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:56h
Les tensions entre els treballadors de l'Escola de Música de Balaguer i l'equip de govern del municipi continuen vives. Després que a principi de curs els membres de l'equip directiu van dimitir com a mesura de protesta per la gestió del govern municipal, ara, els cinc treballadors fixes del centre han denunciat el consistori per la retallada de sou i jornada que es va aplicar durant el curs 2012/2013 mitjançant un pacte entre les dues parts i que s'ha mantingut els anys següents.

Els empleats es queixen que el manteniment d'aquesta reducció de sous després del 2013, que quantifiquen en un 10%, "ha estat una decisió unilateral de l'alcalde i que no ha estat consensuada amb els treballadors".

Roigé admet que les discrepàncies amb els treballadors es van fer presents en aquest tema un cop es va acabar el curs 2012/2013, i insisteix en que aquesta situació és la que considera millor les finances de la ciutat. El primer edil recorda que el pacte amb els treballadors per reduir jornada es va haver de fer pels canvis que el Govern espanyol va aplicar a la jornada laborals dels treballadors, que es va fixar en 37,5 hores.