S'inicien les proves per triar els cantaires del tercer Cor Jove Nacional

Es faran a l'ESMUC i al Conservatori Superior de Música del Liceu el 30 de gener i l'1 de febrer

Redacció
16 de gener del 2015
Actualitzat a les 0:34h
Una audició del CJNC.
Una audició del CJNC. | Ens de Comunicació.

Entre el divendres 30 de gener i el diumenge 1 de febrer tindran lloc a l'ESMUC i al Conservatori Superior de Música del Liceu les audicions per seleccionar els 32 nous cantaires que conformaran el tercer Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC). A les proves s'hi poden presentar nois i noies d'entre 18 i 28 anys i, un cop seleccionats, s'instruiran en un campus de treball a Vilafranca del Penedès, al juliol.

La majoria de nacions europees tenen el seu cor jove nacional, i Catalunya fa anys que ja té la Jove Orquestra Nacional. Essent un referent europeu per la seva extensa xarxa de corals (més de 1000 cors i més de 30.000 cantaires per tot el territori), el Cor Jove Nacional de Catalunya era una eina imprescindible per a la formació de joves cantaires, i ara fa tres anys es va decidir posar-lo en marxa.

Com en cadascuna de les edicions anteriors, els directors del cor, de prestigi reconegut i que cada any canvien, seran un internacional i un altre català. Enguany, el tercer cor estarà dirigit pel flamenc Erik Van Nevel i el català Jordi Casas.