L'Observatori Ciutadà del Consorci arrenca entre els retrets de la Marea

El col·lectiu insisteix en el perill de privatització de la sanitat pública a Lleida i lamenta no formar part dels col·lectius que controlen la creació del nou organisme

per À.Ll / ACN, Lleida | 15 de gener de 2015 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Marea Blanca ha tornat a mobilitzar-se contra el Consorci Sanitari Foto: Laura Cortés


Representants de tretze de les disset entitats i societat civil que conformen l'Observatori Ciutadà del Sistema Integral de Salut (SIS), conegut com a nou Consorci Sanitari de Lleida, s'han reunit aquest dimecres per, segons paraules del seu portaveu, Joan Ramon Saura, "començar a caminar". Saura ha explicat que els membres de l'Observatori dissenyaran un pla de treball que es farà en dues o tres reunions.


A partir d'aquí, "la voluntat és fer unes sessions en què opinin diversos sectors de la societat", entre ells crítics com els membres de la Marea Blanca, que han aprofitat la reunió per denunciar que no se'ls ha convidat a formar part d'aquest Observatori i per atacar les praxis del Govern en aquesta tema. Un dels membres de la Marea Blanca, Gerard Sala, ha criticat que la composició de l'Observatori "exclou la ciutadania crítica" i "està creat a conveniència política de CiU", alhora que ha recordat el leit-motiv de la seva reivindicació que han anat defensat en els darrers mesos, el perill de privatització del nou organisme.

En què consisteix l'Observatori Ciutadà


L'Observatori Ciutadà és l'òrgan més ampli de participació, informació i representació del teixit ciutadà, des del qual s'analitzaran i debatran les actuacions del procés de constitució del SIS. Té la finalitat d'afavorir la transparència, el retiment de comptes i la generació de coneixement en el procés de constitució del SIS, posant a disposició dels ciutadans, professionals i associacions veïnals, entre altres agents socials, la informació necessària amb imparcialitat i rigor.

 

Participació