Esperant la grip

Els experts asseguren que en les properes setmanes es notarà un augment dels casos després d'un inici de gener inusual pels pocs contagis registrats | Apunten que la vacuna protegeix el virus amb un nivell d'eficàcia que va del 40 al 80%

À.Ll
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:32h
La vacuna, una arma efectiva contra la grip
La vacuna, una arma efectiva contra la grip | ACN
Aquest està sent un hivern sense grip, almenys de moment. El virus ha arribat tímidament a la demarcació de Lleida durant aquest gener, un mes que, tradicionalment, ha tingut puntes importants d'epidèmies de grip. Si la proporció habitual és la de 100 casos per cada 100.000 habitants, enguany aquesta dada es situa amb només 35 casos, una situació que canviarà, però en les properes setmanes, quan els refredats deixaran pas a la grip i la febre.

Els experts asseguren que actualment s'està en una fase pre-epidèmica, que està tocant el seu final per evolucionar cap a un escenari de reproducció de la grip a causa del fred que es preveu en les properes setmanes. Els llocs on es notarà l'augment de casos de grip són les escoles, habituals focus de contagi.

L'efectivitat de la vacuna, entre el 40 i el 80%

La millor manerade prevenirla gripésla vacunació ja que la seva efectivitatoscil·la entre el40i el 80%.La composició de lavacunavariacadaany en funciódels cepsrecomanatsper l'OrganitzacióMundial de laSalut(OMS),iper a aquesta temporadasón:cepanàloga aA/Califòrnia/7/2009(H1N1);cepanàloga aA/Texas/ 50/2012 (H3N2),cepanàloga aB/Massachusetts/ 2/2012-likevirus, el que suposaun canvien una delessoques delvirus Arespecte a la temporadaanterior.