Europa avala la lluita contra el canvi climàtic de Tàrrega, Juneda i la Portella

La Comissió Europea aprova els plans de reducció energètica que preveuen reduir un 20% l'emissió de CO2 el 2020

per ACN / À.Ll , Lleida, 13 de gener de 2015 a les 23:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Instal·lació de bombetes d'inducció magnètica a Juneda Foto: ACN


El Joint Research Center (JRC), òrgan delegat de la Comissió Europea per avaluar els Plans d'Energia Sostenible (PAES), ha aprovat els tres primers plans de la demarcació de Lleida, corresponents a Tàrrega, Juneda i la Portella. Aquest reconeixement suposa la validació dels plans presentats i assegura que el procediment emprat per reduir la despesa energètica dels consistoris és adequat. Els tres formen part del centenar d'ajuntaments que es van afegir a la proposta del Pacte dels Alcaldes, una iniciativa europea gestionada a Lleida a través de la Diputació que neix per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic, reduint en un 20% l'emissió de CO2 per a l'any 2020.


La corporació lleidatana va aprovar una primera línia d'ajuts als consistoris per finançar el cost de l'elaboració dels Plans d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) que permeten obtenir una complerta radiografia de la despesa energètica de cada ajuntament per després poder proposar les actuacions pertinents i assolir els compromisos de reducció de gasos d'efecte hivernacle.

La segona línia de subvencions que va posar en marxa la Diputació de Lleida per millorar l'eficiència energètica dels consistoris va servir per portar a terme projectes de renovació de l'enllumenat públic, la instal·lació de nous sistemes de calefacció i climatització i altres projectes per obtenir una major eficiència energètica.


L'aprovació dels tres primers plans d'energia sostenible de Tàrrega, Juneda i la Portella són una mostra representativa dels municipis grans, mitjans i petits de la demarcació de Lleida.

 

Participació