Petxines mini de bacallà gratinades

Les receptes del popular Bloc de cuina de la Dolorss

Redacció
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:58h
576_1421187344Petxines
576_1421187344Petxines
Aquesta presentació la faig en aperitius, és més capritxosa, encara que es pot fer amb petxines més grans i presentar-se com entrant o primer plat. El millor és que en ser petites racions, un sol tros de bacallà condeix moltíssim, així que el preparo, omplo les petxines i les congelo. Si tinc convidats o simplement ens ve de gust, les trec del congelador, es gratinen i a la taula.
 
Ingredients per a unes 4 persones:
Un tros de bacallà al punt de sal
Unes gambes pelades cuites
formatge ratllat
Oli d'oliva verge extra
 
Per a la beixamel:
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada  plena de farina
250 cc. de llet
sal i nou moscada.
 
En una paella posar unes gotes d'oli, salteu el bacallà,  ben escorregut i assecat,  un parell de minuts, no gaire. Refredar, esmicar i reservar.
Picar o trossejar les gambes cuites. Reservar.
 
Fem la beixamel, per això posar un cassó al foc amb l'oli, quan estigi calent afegir la farina i fora del foc es remou bé fins a formar una pasta (roux).
 
Una altra vegada posar al foc i anar afegint la llet a temperatura ambient,  poc a poc, i amb unes varetes anar remenant contínuament, no us preocupeu si es fan grumolls, anar movent i ja desapareixeran.
 
Quan tingui la textura desitjada, uns 7-9 minuts al foc, s'afegeix sal i nou moscada, es remou una mica més.
 
Barrejar la beixamel amb el peix reservat, omplir les petxines, escampar-hi formatge ratllat, unes gotes d'oli i gratinar fins daurar.
 
NOTA:  No s'ha de coure molt el bacallà sinó ens quedaria sec.
** Les petxines emprades, un cop menjat el farciment, es renten, s'assequen bé i es guarden per a una altra ocasió.
** No he posat quantitats ja que el deixo una mica al vostre criteri.
** Quantes petxines surten? No sabria dir el nombre exacte, encara que això depèn també de la mida de les petxines, si son grans o petites
   
Totes les receptes de la Dolors Mateu a http://blogdecuina.blogspot.com.es/