Ipcena insisteix que la mort d'Aubèrta va ser negligent i presenta més proves

El líder del col·lectiu, Joan Vázquez, assistirà avui a un acte de conciliació amb el Conselh d'Aran i Forestal Catalana

Àlvar Llobet
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:41h
Joan Vázquez, líder d'Ipcena, està disposat a anar als tribunals
Joan Vázquez, líder d'Ipcena, està disposat a anar als tribunals | Oriol Bosch

Joan Vázquez, líder d'Ipcena Foto: Oriol Bosch


El serial per la mort de l'óssa Aubèrta no té visos d'acabar-se. L'entitat ecologista Ipcena presentarà aquest dimarts al jutge noves proves que reforcen la seva tesi que diu que el plantígrad va morir per culpa d'una negligència de la veterinària que va realitzar-li l'operació per posar-li un xip. En declaracions a NacióLleida, el líder del col·lectiu, Joan Vázquez, insisteix en que les males praxis estan al darrere de la mort de l'animal, i assegura que pensa mantenir-se ferm en aquestes conviccions.

Tot i la brega contra el Conselh Generau d'Aran i l'empresa pública Forestal Catalana, Vázquez acudirà aquest dimarts a un acte de conciliació amb els dos organismes que es celebrarà al jutjat de primera instància número 1 de Lleida. Vázquez assegura que anirà a la cita per obligació moral, encara que interpreta aquest acte com una voluntat d'amenaçar i intimidar.

La fiscalia de Lleida ha obert una investigació penal per aclarir les causes de la mort de l'óssa Aubèrta el novembre passat. Ipcena va recordar que properament farà arribar a la Comunitat Europea els informes perquè intervingui davant un presumpte cas de "mala praxis" i millori la tasca que les administracions fan el territori i el futur dels óssos al Pirineu.