Troben a Solsona 50 tones de llavors de cereal fraudulentes

La Guàrdia Civil ha pres declaració a dotze persones, entre els quals hi ha els responsables d'una empresa, agricultors i ramaders

ACN
12 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:58h
Un agent de la Guàrdia Civil amb una mostra de les llavors de cereal intervingudes
Un agent de la Guàrdia Civil amb una mostra de les llavors de cereal intervingudes | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha immobilitzat 50 tones de llavors de cereal certificades destinades a la seva comercialització fraudulenta a una empresa de Solsona, ja que no disposava d'autorització. Els agents van inspeccionar a finals de setembre les instal·lacions d'una empresa de vendes de productes agraris de Solsona, on hi havia diverses espècies i varietats protegides de cereal.

La llavor certificada és aquella produïda únicament per productors autoritzats i estan subjectes a control i certificació oficial per poder comercialitzar-les com a tal. La Guàrdia Civil ha pres declaració a dotze persones, entre les quals els responsables de l'empresa, agricultors i ramaders.

L'empresa investigada emparava la comercialització fraudulenta de les llavors protegides en la seva activitat legal de venda de productes per a l'alimentació animal i l'acondicionament de gra dels agricultors de la zona. Les diligències del cas s'han posat a disposició del jutjat d'instrucció de Solsona.