Els accidents de trànsit a Lleida ciutat van baixar un 10% durant el 2014

L'any passat es van registrar 2 víctimes mortals, 5 menys que el 2013 | L'índex de lesions també es va reduir un 14%

À.Ll / ACN
08 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:09h
Ros durant la roda de premsa d'aquest matí
Ros durant la roda de premsa d'aquest matí | Àlvar Llobet

Els accidents de trànsit a la ciutat de Lleida han baixat un 10% durant el 2014 respecte l'any anterior, amb una reducció de les lesions entre els afectats del 14,3%. Pel que fa a víctimes mortals, el descens és del 5 persones, de 7 el 2013 a 2 el 2014. Els atropellaments de vianants s'han reduït un 24,7%, de 89 a 67.

Aquest balanç l'ha fet públic l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, a la roda de premsa de principi d'any, on ha destacat les millores de la visibilitat a més d'un centenar de passos de vianants, la creació de noves zones 30, i la intensificació dels controls de la Guàrdia Urbana, sumat a la instal·lació de radars de control de velocitat i semàfors durant l'any passat.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha atribuït la reducció de la sinistralitat al trànsit de la ciutat amb un conjunt de totes les accions que s'han dut a terme, precisament l'any en què s'han incorporat els radars als carrers de Lleida. El paer en cap ha destacat l'eliminació de places d'aparcament i la creació, al seu lloc, de zones d'estacionament per a motos i bicicletes per millorar la visibilitat, a més de la pacificació del trànsit a els zones escolars i de la major responsabilitat dels conductors i peatons.