Els comerciants de Lleida reclamen un calendari de rebaixes regulat per llei

La majoria de negocis lamenten el descontrol que hi ha hagut enguany a causa de la suspensió de la llei de Comerç de la Generalitat | Es preveu que aquesta campanya sigui millor que la de l'any passat

À.Ll
08 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:48h
Les rebaixes han començat aquest dimecres a Lleida
Les rebaixes han començat aquest dimecres a Lleida | ACN

Les rebaixes han començat aquest dimecres a Lleida Foto: ACN


Els comerciants lleidatans han obert aquest dimecres la porta a les rebaixes post-nadalenques entre les sensacions positives de veure la bona afluència de clients i la reclamació d'una regulació del calendari quan acaben les festes. Molts comerciants han donat avui el tret de sortida a la temporada de rebaixes, encara que no tots, ja que alguns negocis van reduir preus fa dies aprofitant la suspensió de la llei de Comerç de la Generalitat per part del Tribunal Constitucional, que va admetre a tràmit un recurs del Govern espanyol.

En aquest escenari, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va explicar el passat dilluns que la Generalitat no multarà els comerços que han avançat les rebaixes perquè "no incompleixen la llei", ja que la norma espanyola —que sí que ho permet— preval sobre la catalana. Tanmateix, Puig es va alinear amb la majoria de comerciants que reclamen un calendari, i va assegurar que la liberalització del període de rebaixes no és positiva.

La secretària general de la Federació de comerç a Lleida, Rosa Maria Armengol, preveu un repunt de les vendes en relació a l'any passat, i assegura que en els propers dies es viuran els dies més forts d'aquesta temporada de rebaixes. Els descomptes es mouen entre el 50% i el 70%.