Fals soufflé de carbassó i tomàquet amb ametlles

Les receptes del popular Bloc de cuina de la Dolorss

Redacció
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 0:21h
576_1420586357Fals_souffl_de_carbass_i_tomquet_amb_ametlles1
576_1420586357Fals_souffl_de_carbass_i_tomquet_amb_ametlles1
Per alguns, introduir verdures en els àpats és una autèntic mal de cap, a mi personalment m'encanta posar-les en (gairebé) tots els plats, són sanes, saboroses i necessàries per a la nostra dieta, per a totes les edats, així que ... recepta de verdures amb aspecte i sabor boníssim.
 
Ingredients per a 4 persones:

3 carbassons grans
250-300 gr. de tomàquet fregit
2 ous grans
150 cc de llet
3-4 c/s de formatge parmesà ratllat
3-4 c/s d'ametlla picada
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
 
Rentar i tallar el carbassó a rodanxes fines, passar per la planxa amb unes gotes d'oli.
 
Mentrestant, batre els ous fins que quedin escumosos, afegir la llet, el formatge parmesà ratllat, sal i pebre al gust, barrejar.
 
En una font apta per al forn o en motlles individuals posar capes alternes de carbassó i una mica de salsa de tomàquet. Quan el motlle estigui a la meitat, posar una mica d'ametlles trossejades i continuar amb capes de carbassó i tomàquet fins a omplir el recipient, acabar amb carbassó.
 
Abocar la barreja dels ous procurant que es reparteixi bé i arribi a tot arreu, posar en la superfície unes ametlles picades i cuinar en forn preescalfat, a uns 180º fins que estigui quallat i daurat.
 
NOTA:  Es pot utilitzar llet desnatada si es vol reduir greix.
** L'ametlla trossejada pot ser la que venen comercialitzada, en granet.
** La permanència en el forn depèn de la mida del recipient, si són individuals en uns 10 minuts estan, si és una safata gran pot trigar uns 25 minuts.
** El temps depèn de cada forn per tant per saber si està quallat i llest introduir una broqueta de fusta, si surt neta estarà cuit.
** c/s = cullerada sopera

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.
 

 
Totes les receptes de la Dolors Mateu a http://blogdecuina.blogspot.com.es/