El Pirineu de Lleida tanca el Nadal fregant el rècord d'ocupació

L'ocupació s'ha situat entre el 85% i el 100% malgrat les males condicions climatològiques dels primers dies de festa | Des del Patronat de Turisme de Lleida es destaca que la campanya hagués estat la millor de la història si el temps hagués acompanyat

ACN / À.Ll
06 de gener del 2015
Actualitzat a les 23:58h
Molts esquiadors a Boí Taüll
Molts esquiadors a Boí Taüll | Marta Lluvich

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida fa un balanç "absolutament positiu" de l'ocupació turística a la demarcació durant les festes nadalenques, que s'ha situat entre el 85 i el 100%. Tot i això, el director del Patronat, Jordi Blanch, s'ha mostrat convençut que si la neu hagués caigut ja des de l'inici de la temporada d'hivern, el temps hagués acompanyat durant totes les festes i s'hagués mantingut l'afluència de visitants dels darrers dies, s'estaria parlant d'una "temporada de rècord" ja que "els esquiadors han respost de forma positiva quan el temps ha millorat", sobretot a partir de Cap d'Any.     

Blanch ha assegurat que "Lleida segueix sent una destinació líder en turisme d'interior i de muntanya" tot remarcant que l'atracció per la neu i l'esquí fa que rebin més visitants les zones turístiques pròximes a estacions d'esquí, respecte a la resta de comarques de la plana. "Es demostra que les coses ben fetes per part de les estacions, del conjunt del sector turístic i de les administracions al final donen el resultat que tots desitgem", ha afirmat.   

Per subsectors, en hoteleria, l'ocupació als establiments del Pirineu de Lleida ha estat d'un 85% de mitjana, tot i que en zones com ara la Val d'Aran s'ha elevat fins al 95%, arribant a pics del 100%, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Quant al turisme rural, l'ocupació ha estat del 85% però al conjunt de la demarcació de Lleida i no només a les comarques pirinenques, on s'ha fregat el 100%. Els càmpings també han obtingut bons resultats, assolint ocupacions d'entre el 90 i el 95% en els bungalous. Cal tenir en compte també que aquests dies només han obert 25 de la seixantena de càmpings que hi ha a la demarcació.   

Les estacions d'esquí lleidatanes freguen els 200.000 forfets venuts aquests dies

Entorn d'uns 200.000 hauran passat des de Nadal per les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida, a l'espera que els complexos tanquin els balanços definitius aquest dimarts, malgrat que la previsió del Patronat de Turisme abans d'inicicar les festes se situava en els 225.000, que no s'assoliran pel mal temps dels primers dies. Baqueira Beret podria superar els 100.000 forfets venuts entre els dies de Nadal i Reis, mentre les estacions pallareses d'SkiPallars (Port Ainé i Espot Esquí) esperen augmentar entre un 15 i un 20% els forfets venuts durant les festes, en comparació a les mateixes dates de la temporada passada.   

Boí Taüll Ressort ha incrementat entre un 5 i un 10% els forfets venuts respecte l'any passat, superant els 22.000 esquiadors. La major afluència s'ha notat sobretot entre l'1 i el 6 de gener, en què el complex ha superat en un 40% els forfets venuts l'any passat durant aquests dies, malgrat que entre Nadal i Cap d'Any l'afluència a les pistes va ser un 30% inferior que ara fa un any degut a la meteorologia marcada pel fort vent.        

Per la seva banda, l'estació de Tavascan confia tancar aquestes dates amb la venda d'uns 2.000 forfets, situació que contrasta amb les altres instal·lacions que també ofereixen la pràctica de l'esquí nòrdic i que no han pogut obrir per manca de neu.