Capdevila: «El Consorci Sanitari oferirà millors condicions laborals»

El gerent de l'Institut Català de la Salut a Lleida reitera que el nou organisme sanitari no es privatitzarà | Assegura que, a grans trets, els ciutadans no notaran el canvi en la gestió

ACN
01 de gener del 2015
Actualitzat el 02 de gener a les 2:17h
Capdevila defensa el Consorci Sanitari
Capdevila defensa el Consorci Sanitari | Laura Cortés

El gerent de GSS i l'Institut Català de la Salut a Lleida, Jaume Capdevila, ha lamentat, que amb la creació del nou Consorci Sanitari es dubti ara del caràcter públic de l'ICS i CatSalut, quan sempre han estat garantia d'assistència sanitària pública. Capdevila ha respost així als crítics amb el Consorci, anomenat Sistema Integral de Salut (SIS), que consideren que el fet de poder prendre decisions des del Consell de Govern del Consorci sense passar pel Parlament, en limitarà la transparència. A més, per Capdevila, que els nous contractes que es facin al nou organisme es regeixin pel règim laboral i no pel funcionari, permetrà oferir millors condicions laborals i per tant, atraure professionals al territori.

"El Consorci durant el primer quadrimestre del 2015"

En una entrevista concedida a l'ACN, el gerent de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i l'ICS a Lleida, Jaume Capdevila, ha explicat que els retards en la constitució del Consorci, que havia de ser primerament a l'octubre d'aquest 2014 i després al gener de 2015, han estat causats per diversos motius, des de l'acord de Govern del 25 de febrer. Per una banda, a causa de la llei de racionalització i sostenibilitat de les administracions locals, desbloquejada al setembre, que va afectar els consorcis i per una altra banda, perquè alguna entitat consorciada ha volgut ampliar el seu coneixement sobre el que representa el SIS. Tot i això, assegura, es manté l'última data prevista i que per tant el Govern aprovi el Sistema Integral de Salut de Lleida i dels Pirineus durant el primer quadrimestre de 2015.

"El ciutadà no notarà els canvis"

Respecte a les nombroses crítiques que ha rebut el Consorci des de l'anunci de la seva creació, Capdevila assegura que a grans trets ni el ciutadà notarà canvis ni els professionals tampoc. "És un Sistema Integral de Salut que pretén assolir un nou paradigma assistencial i mantenir en el temps els bons resultats en matèria de salut que ara tenim", ha assegurat.

Pel que fa a la privatització encoberta de la sanitat que denunciaven alguns col·lectius, Capdevila ha assegurat que, tot i que per modificar el contingut s'hauria de fer en la fase d'informació pública, s'ha acordat ja anul·lar l'article que recollia la possibilitat que entitats privades sense ànim de lucre, com ara fundacions hospitalàries, formessin part del Consorci. "És farà legalment en el procés d'informació pública però ja s'ha decidit que no en formaran part perquè aquest punt generava intranquil·litat a la societat i no calia", ha dit.