Es mor Prim Bertran, referència del medievalisme català

Nascut a Bellcaire d'Urgell, era professor de la Universitat de Barcelona i amb els anys es va convertir en un referent a Catalunya en els estudis de l'Edat Mitjana

per Àlvar Llobet, Lleida, 30 de desembre de 2014 a les 02:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Prim Bertran ha mort aquest dilluns


Un atac de cor fulminant ha acabat aquest dilluns amb la vida de l'expert medievalista Prim Bertran, nascut fa 66 anys a Bellcaire d'Urgell. Bertran era professor titular de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, que ha donat la noticia de la seva mort en un post a Facebook.


Bertran va estudiar a l’Escola Normal de Lleida entre el 1966 i el 1968. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres i es va especialitzar en Història Medieval, la seva gran passió. L’any 1976 es va doctorar i des del 1983 treballava com a professor titular a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. 

Bertran era un dels referents en història medieval a Catalunya, un autèntic mestre que feia viure l'amor pel món medieval més enllà de les parets de les classes. La seva passió per la història i la seva manera de ser el van convertir en una guia per molts alumnes, que omplien les seves classes.

Les desenes de mostres de condol que s'han pogut llegir aquest dilluns les xarxes socials mostren el carisma que desprenia Bertran, autor de desenes de llibres i responsable de nombroses investigacions sobre l'edat mitjana. L'Alimentació a l'Edat Mitjana, La pobresa i assistència als pobres en l'Edat Mitjana, els ordres Religioses i Militars o la Fiscalitat Eclesiàstica Medieval són algunes de les línies que va estudiar el professor durant la seva prolífica carrera com a historiador.

L'enterrament serà aquest dimecres a les 12:30h a Bellcaire d'Urgell


 

Participació