L'ANC i CiU continuen desfilant pels jutjats en suport a Mas, Ortega i Rigau

Diputats, senadors i alcaldes s'han autoinculpat avui a Lleida i a Balaguer

ANC / À.Ll
29 de desembre del 2015
Actualitzat el 30 de desembre a les 2:14h
Membres de CiU s'han autoinculpat avui pel 9-N
Membres de CiU s'han autoinculpat avui pel 9-N | Salva Miret
 

Batalla, Solsona i Torruella s'han autoinculpat avui a Lleida Foto: Salva Miret


Una desena de membres de l'Oficina Institucional de CiU a les comarques de Lleida han presentat aquest dilluns als jutjats de Lleida el formulari per autoinculpar-se per haver pres part en el procés participatiu del 9-N. En concret, s'han autoinculpat els diputats al Parlament Albert Batalla, Cristina Bosch, Violant Cervera, Antoni Balasch i Jordi Ciuraneta; els diputats al Congrés Marc Solsona i Conxita Tarruella; i els senadors Ramon Alturo i Manel Plana.
 

Membres de CiU i de l'ANC s'han autoinculpat a Balaguer Foto: Àlvar Llobet


A Balaguer, l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Roigé, també s'ha autoinculpat als jutjats amb el regidor de Cultura del consistori, Miquel Aige, i altres membres de CiU, de l'ANC i de la CUP. La senadora Maite Rivero també té previst fer-ho durant la jornada d'avui al jutjat de Tremp, mentre el diputat al Parlament Alex Moga ja va presentar el formulari la setmana passada a Barcelona. 
 

Un home mostrant el document d'autoinculpació Foto: Àlvar Llobet

       
Denunciar que hagin posat Mas "a la picota"

El diputat al Parlament i alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha explicat que l'objectiu de les autoinculpacions és, per una banda, manifestar el suport cap a Mas, Ortega i Rigau, i, a la vegada, per denunciar l'actitud del govern de l'Estat "d'utilitzar la justícia per posar a la picota el president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d'Ensenyament per una qüestió de la qual els que estem aquí i molta gent del país se'n fa corresponsable donat que hi va participar de forma activa ja que entenia que era bona manera perquè la gent pogués opinar sobre el futur de Catalunya".
 

L'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, autoinculpant-se avui Foto: M.C