Un Orfeó Balaguerí rejovenit

L'entitat ha incorporat 14 cantaires nous i ha canviat de directora i de president

per Àlvar Llobet , Balaguer, 27 de desembre de 2014 a les 13:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Orfeó Balaguerí ha renovat part de la seva plantilla Foto: À.Ll


El tradicional concert de Sant Esteve d'enguany li ha servit a l'Orfeó Balaguerí per obrir, de manera oficial, una nova etapa, la d'una nova joventut. El grup de la capital de la Noguera va celebrar fa dos anys el 90è aniversari amb un repte majúscul sobre la taula; renovar-se per continuar mantenint el nivell musical que havia ofert durant molt temps i que s'intuïa que podria quedar en entredit a causa del poc canvi generacional que havia tingut l'entitat en la darrera dècada. Canviar o anar desapareixent lentament, aquesta era la situació de l'Orfeó, que en els darrers mesos ha canviat de cara.


Després de 37 anys de direcció d'Enriqueta Tena, l'Orfeó Balaguerí el governa des del setembre Silvia Rufach, violinista i molt vinculada al món musical de la ciutat. El canvi de direcció s'ha acompanyat d'un relleu a la presidència de l'entitat. Jordi Profitós ha deixat pas a Francesc Vilarasau, un dels històrics cantaires que s'ha compromès a estar al capdavant de l'Orfeó fins la celebració del centenari, l'any 2021.

L'entitat també s'ha renovat en totes les cordes de cantaires. En tres mesos s'han incorporat 14 persones, que han fet augmentar el cor i li han donat un nou aire. Es va poder veure aquest divendres al Teatre Municipal. L'Orfeó va presentar un concert de nadales i cançons tradicionals catalanes que va acabar amb el Cant de la Senyera.

 

Participació