El fred i les previsions de neu inflen d'optimisme les estacions d'esquí

S'ofereixen 175 metres de pistes esquiables, que es podrien augmentar en els propers dies

Àlvar Llobet
25 de desembre del 2014
Actualitzat el 26 de desembre a les 3:21h
Les pistes tornaran a omplir-se de gent aquest Nadal
Les pistes tornaran a omplir-se de gent aquest Nadal

Les temperatures baixes que marquen els termòmetres obren la porta a unes bones previsions per les estacions d'esquí, que han començat la temporada a mig gas per falta de neu. En total a la demarcació de Lleida ja hi ha 175 quilòmetres esquiables, una xifra que podria anar a més si a final de setmana les nevades fan acte de presència. A Baqueira Beret, per exemple, estan convençuts que el primer pont d'aquest Nadal "anirà bé" gràcies al fred que es preveu durant els propers dies i a les nevades que s'apunten. Ara mateix, l'estació té 118 quilòmetres esquiables amb gruixos d'entre 35 i 90 centímetres i 77 de les 99 pistes obertes.

Port del Comte inaugura pistes de debutats

Després d'una llarga espera per falta de neu, l'estació d'esquí Port del Comte ha inaugurat recentment les pistes per a debutants. L'estació d'esquí més propera a Barcelona, que va doblar el seu nombre d'esquiadors la temporada passada respecte a l'anterior, ha obert dos telesquís i dues cintes de les pistes 'Debutants 1' i 'Debutants 2' per a esquiadors principiants. A més, també estan ja oberts els Tubbies, els Trineus i la zona del Jardí de Neu per als més petits.
 
Amb una producció de neu frustrada a causa de les condicions meteorològiques, l'estació anuncia que en cas que aquestes segueixin la previsió actual, es podrà obrir el telecadira del Querol i l'emblemàtica pista de La Rasa Coma el proper 26 de desembre, dia de Sant Esteve. A més, es mantindrà per a aquestes pistes el forfait a preu de debutant.

Boí Taüll preveu obrir 35 de les 48 pistes

Boí Taüll preveu obrir 35 de les 48 pistes amb un gruix màxim de 160 centímetres a les cotes altes. Mentre que a les estacions d'Espot i Port Ainé s'ofereix un total de 24 quilòmetres esquiables amb gruixos d'entre 30 i 60 centímetres.

A Andorra, Grandvalira preveu obrir 55 remuntadors i 91 de les 113 pistes i gruixos que oscil·len entre els 10 i els 90 centímetres. Vallnord tindrà oberts 34 dels 45 remuntadors i fins a una quarantena de pistes, amb quantitats de neu amb un màxim de 85 centímetres.

Consulta l'estat de les pistes d'esquí