Tronc de Nadal amb mousse de xocolata

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Redacció
24 de desembre del 2014
Actualitzat el 21 de desembre del 2016 a les 12:49h
576_14193782561-_Tronc_de_Nadal_amb_mousse_de_xocolata1
576_14193782561-_Tronc_de_Nadal_amb_mousse_de_xocolata1
El dia de Nadal, fins i tot per al dia d'Any nou, res millor que acabar un àpat amb un Tronc de xocolata. És perfecte. No és tan complicat com pugui semblar, la base és un braç de gitano, us animo a fer-ho.
 
Bones festes!
 
Ingredients per a unes 8 persones:
Per al braç de gitano:
6 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina per bescuits (farina + llevat)
pessic de sal
 
Per a la mousse:
200 gr. de xocolata fondant
100 gr. de mantega
3 ous
 
Cobertura de xocolata:
150 gr. de xocolata fondant
50 gr. de mantega
 
Fer el braç de gitano. Amb l'ajuda d'una batedora o un robot barrejar els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts, ha de quedar una barreja blanquinosa.
Afegir la farina de bescuits tamisada i barrejar suaument fins que s'integrin bé els ingredients.
 
En una safata de forn folrada amb paper de cuina i oliat abocar la massa, ben estesa, i coure al forn a 180º durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita.
 
Treure del forn i bolcar amb cura sobre un drap de tela, treure el paper d'enfornar (que ens haurà quedat a dalt) i enrotllar juntament amb el drap. Deixar refredar.
 
Fer la mousse. Per això cal posar la xocolata trossejada amb la mantega en un recipient apte per al microones, escalfar a mitja potencia i remenar fins que quedi una crema fina.
Afegir els rovells dels ous, un a un, remenant bé fins que s'integrin.
Muntar les clares a punt de neu, amb un pessic de sal i afegir-les a la crema de xocolata barrejant a poc a poc i amb moviments suaus.
 
Per a la cobertura. Trossejar la xocolata i junt amb la mantega escalfar i remoure fins a quedar una crema fina.
 
Muntatge: obrir el braç de gitano, omplir amb la mousse de xocolata sense arribar a les vores, enrotllar de nou, tallar un extrem al  biaix i col·locar-lo  sobre el tronc imitant una branca tallada.

Recobrir amb la cobertura de xocolata i repartir amb el revers d'una cullera, així quedarà marcat imitant l’escorça del arbre.

Escampar una mica de cacau en pols i afegir boletes de xocolata.
 
NOTA: anar amb compte en posar la xocolata al microones, es crema de seguida.
** Es pot preparar amb antelació i congelar-se.
** La quantitat de comensals depèn de la mida de les racions .
 

 
  Més receptes de la Dolors Mateu al seu bloc http://blogdecuina.blogspot.com.es/