La Marea Blanca rebutja l'Observatori del Consorci perquè és «una farsa»

El col·lectiu acusa la Generalitat d'escollir a dit els observadors i assegura que amb el nou òrgan només es vol legitimar un procés de privatització de la sanitat a Lleida

Àlvar Llobet
23 de desembre del 2014
Actualitzat el 24 de desembre a la 13:37h
La Marea Blanca, contra l'Observatori que s'ha creat aquest dimarts
La Marea Blanca, contra l'Observatori que s'ha creat aquest dimarts | Àlvar Llobet

El nou l'observatori ciutadà que ha de servir per supervisar la constitució del Sistema Integral Sanitari de Lleida, el Consorci Sanitari, ha estat rebutjat categòricament aquest dimarts per la Marea Blanca, que acusa la Generalitat de muntar una operació de "cosmètica" per legitimar un procés de privatització de la sanitat a Lleida. No ha trigant ni 24 hores a posar el crit al cel el col·lectiu, que assegura que l'organisme anunciat aquest dimarts "és un òrgan creat a conveniència política i, malgrat que el vesteixen d'òrgan de supervisió, els supervisors han estat escollits pels propis supervisats". En poques paraules, "una farsa".

La lletania de crítiques de la Marea també apunta a CiU, a qui s'acusa d'actuar amb improvisació. En aquest sentit, el col·lectiu considera que el Consorci Sanitari és una
aposta política cada cop més qüestionada i criticada i que evidencia "l'autisme i el capteniment" dels responsables polítics, a qui apunten directament per "'imposar" un organisme que ha generat milers de crítiques i posicionaments públics i notoris de la societat civil que diuen representar.

Finalment, la Marea Blanca defensa que "l'únic exercici de participació ciutadana real que s'ha produït fins al moment en el procés d'imposició del consorci han estat les 38.575 signatures recollides en un mes i mig i les tres mil persones sota la tempesta del 29 de novembre a Lleida". Per tot això, el col·lectiu assegura que la única via possible és retirar el projecte i garantir la integritat de la sanitat pública.