ICV reitera la crida a la unitat dels partits d'esquerres a Lleida

La formació es mostra disposada a aglutinar forces en una llista única tot i el veto que denuncien de la CUP | La diputada Sara Vilà assegura que el partit votarà a inicis del 2015 el seu full de ruta en qüestió nacional

Àlvar Llobet
20 de desembre del 2014
Actualitzat a les 18:28h
El partit ha celebrat avui a Balaguer el Consell Polític Intercomarcal
El partit ha celebrat avui a Balaguer el Consell Polític Intercomarcal | Àlvar Llobet

"Iniciativa per Catalunya serà la darrera força que s'aixecarà de la taula de negociacions per arribar a un pacte d'unitat d'esquerres a la ciutat de Lleida". Parla Eduard Baches, el líder del partit a Lleida que aquest dissabte ha tornat a fer una crida a la unitat de les esquerres de cara a les municipals del 2015 en el marc del Consell Polític Intercomarcal que ha celebrat la formació a Balaguer. El partit aposta per una candidatura forta que abraci formacions polítiques i moviments socials per acabar amb l'atomització de les esquerres a la ciutat, una situació que afavoreix, diuen, els partits de dretes que es presentaran als comicis.

ICV té en ment una llista amb gent d'ERC, del Comú de Lleida i de l'Assemblea 2015, que ha vetat la participació dels ecosocialistes segons denuncia Baches. Tot i aquestes topades, el partit busca sinergies amb totes aquestes formacions, una tasca que també s'està fent en diverses capitals de comarca. Fonts del partit asseguren que a Tàrrega s'està ultimant la creació d'una candidatura unitària d'esquerres mentre que a Mollerussa es treballa en aquesta mateixa direcció.

El partit camina cap a la independència

La diputada Sara Vilà ha assegurat a NacióLleida que el debat viu que hi està havent ara mateix al partit sobre la independència de Catalunya acabarà amb una votació dels militants que acabarà definint el full de ruta de la formació en aquesta qüestió. Sobre aquesta qüestió, Vilà ha avançat que el líder del partit, Joan Herrera, presentarà dilluns un programa base per centrar aquest debat i que "fa passos endavant" en el tema de la independència. 

Per la seva banda, el president del partit a les terres de Lleida, Joan Miquel Ballesté, ha posat en valor la tasca d'ICV en acostar gent cap a les tesis independentistes o confederalistes. "El partit ha fet molt bona tasca en una bossa important de la societat que, si no hagués escoltat el nostre discurs, ara segurament no tindria cap dubte en votar No a la independència" ha dit Ballesté.

Unitat també a les eleccions al Parlament

Vilà ha indicat que la unitat que es vol per les municipals ha de servir també per presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya. La diputada ecosocialista assegura que amb una CiU que capitalitza molt vot i una ERC amb embranzida, s'imposa la unitat dels partits d'esquerres per fermar el diputat que ara mateix té ICV al Parlament i que "costarà mantenir si no hi ha una candidatura única". Baches destaca en aquest punt que si això no passés el diputat podria anar a parar al sac de Ciutadans, que creix notablement en totes les enquestes publicades.