L'oposició reitera el no als Barrufets

ICV i CUP demanen un altre model d'oci a les Basses i ERC veu el projecte "fora de lloc"

Àlvar Llobet
18 de desembre del 2014
Actualitzat el 19 de desembre a les 14:10h
La presentació del projecte de les Basses s'ha fet aquest dijous
La presentació del projecte de les Basses s'ha fet aquest dijous | Àlvar Llobet

El Paer en cap de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat durant la presentació del projecte de parc temàtic els Barrufets a les Basses d'Alpicat que aquest ha estat un pla que s'ha fet amb la participació de tothom. ICV i la CUP estan en contra d'aquesta afirmació, i un cop presentat i confirmat el nou pla de revitalització de l'espai de les Basses han carregat els neulers contra el Govern de la Paeria i el seu soci en aquest projecte, CiU, ja que consideren que la decisió d'instal·lar un parc temàtic no obeeix a una demanda ciutadana.

La Candidatura d'Unitat Popular ha tornat a insistir, com ja va fer fa dues setmanes quan NacióLleida va anunciar les traces del nou projecte, en demanar una reunió urgent després de la presentació d'aquest dijous. La CUP acusa la Paeria de menysprear l'Audiència Pública, creada al 2008 per abordar les futures activitats a les Basses d'Alpicat,  i d’ignorar "de manera interessada les conclusions d'aquest òrgan, les quals es van oposar a la privatització encoberta dels seus usos i gestió". Ara, la CUP exigeix que el consistori convoqui la comissió de seguiment perquè aquesta sigui informada dels últims canvis i pugui ser una part activa en la presa de decisions.

Tampoc s'ha mossegat la llengua el candidat d'ICV, Eduard Baches, que ha demanat que es reconsideri aquesta decisió i que s'obri un procés que possibiliti unes Basses sense privatitzacions i amb equipaments més moderns. El líder ecosocialista de Lleida posa en dubte també la viabilitat del parc temàtic a l'assegurar que "si altres parcs temàtics de zones turístiques importants els hi costa molt omplir-se en temporada alta, com Port Aventura, creure que vindran turistes fins Lleida des de la costa Daurada, quan els hi costa anar a Port Aventura que està més a prop, és no haver estudiat el projecte en profunditat".

D'altra banda, Baches diu que no es creu que a la Paeria no li costi un duro aquest projecte, "perquè a part de perdre una bona part d’un espai públic que es podria utilitzar per a la ciutat, molts d’aquests projectes han acabat amb inversions públiques per garantir-ne la viabilitat".

ERC ho veu un projecte "fora de lloc"

ERC, per la seva banda, també ha carregat contra el projecte de Ros i Zaballos. El candidat a a la Paeria, Carles Vega, considera "fora de lloc" aquesta proposta de parc temàtic, que respon, diu, a un model de ciutat del tot "incoherent".