El parc temàtic dels Barrufets serà una realitat a les Basses

El parc ocuparà 9 hectàrees i donarà feina a 200 persones | La rehabilitació total de l'espai costarà 47 milions d'euros | Ros anuncia que ja hi ha 15 empreses interessades i que no s'hi invertiran diners públics | A la zona s'hi farà un hotel familiar i un centre comercial

Àlvar Llobet
18 de desembre del 2014
Actualitzat a les 19:41h
El regidor Rafel Peris ha presentat avui el projecte dels Barrufets
El regidor Rafel Peris ha presentat avui el projecte dels Barrufets | Àlvar Llobet
 
 
La Paeria ha confirmat aquest matí que l'espai de les Basses d'Alpicat acollirà un parc temàtic sobre els Barrufets, el primer d'Europa, tal com va avançar fa dues setmanes NacióLleida. El saló de plens del consistori ha estat l'escenari de la presentació del nou parc, que tindrà una extensió de 9 hectàrees i estarà destinat a nens i nenes de 2 a 12 anys. El regidor de promoció econòmica, Rafel Peris, ha anunciat que el projecte presentat té un cost de 47 milions d'euros, si bé ha matisat que aquest diners han de servir per reformar tota la zona de les Basses d'Alpicat, que engloba un total de 27 hectàrees. El parc en concret requereix una inversió de 30 milions d'euros. 

Peris ha definit aquest nou parc dels Barrufets com la punta de llança per recuperar l'espai de les Basses, oblidat en la darrera dècada i centre de numerosos debats polítics durant anys. En aquest sentit, l'edil ha anunciat que amb el nou parc temàtic dels Barrufets s'obrirà la possibilitat de fer altres obres en diversos espais de les Basses com per exemple un hotel familiar, una zona de càmping i bungalows, un estadi d'atletisme i un centre comercial. Aquests espais seran d'accés gratuït mentre que per accedir a la zona del parc s'haurà de pagar entrada.
 

Recreació del parc temàtic dels Barrufets a les Basses d'Alpicat



"Els Barrufets posen Lleida al mapa del món"

El nou parc, ha dit Peris, "posarà Lleida al mapa del món", una fita que es vincula amb les previsions de visitants durant el primer any, que es fixen en 330.000 persones. Aquesta xifra s'anirà augmentat, segons l'estudi que ha encarregat el consistori lleidatà, un 5% anual fins arribar a 406.255 persones el quart any de funcionament.

15 empreses interessades en el projecte 

Per la seva banda, el paer en cap de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que ja hi ha 15 empreses locals i nacionals que s'han interessat pel projecte i que ja han signat les corresponents clàusules de confidencialitat, el requeriment previ per conèixer el pla del parc temàtic i entrar en l'accionariat. L'alcalde de Lleida ha assegurat que tota la inversió serà privada i que no hi haurà capital públic, i ha anunciat que durant els primers mesos del 2015 s'obrirà el procés de licitació per la concessió de les 9 hectàrees que ocuparà el parc. En aquest context, el polític socialista ha admès que encara no està clar si aquesta licitació es farà tota un sol bloc o es dividirà en quatre parts a partir de les diferents obres que estan previstes que es facin a les Basses (Hotel i càmpings, parc temàtic, estadi d'atletisme i centre comercial)

 

Ros i Zaballos han brindat amb la filla del creador dels Barrufets Foto: Àlvar Llobet


En aquest punt, Ros no ha volgut dir quin serà l'any en que es podrà estrenar el nou parc temàtic, si bé ha apuntat que la construcció d'una infraestructura d'aquestes característiques té una durada aproximada de 2 anys. El paer en cap ha indicat també que la Paeria cobrarà un cànon, com si fos un lloguer, per l'explotació del projecte dels Barrufets, i ha remarcat el caràcter participatiu que ha tingut el projecte.

A l'acte de presentació hi ha assistit Véronique Culliford, la fila del creador dels Barrufets, Pierre Culliford 'Peyo', i presidenta de l'empresa IMPS, que gestiona els drets d'imatge de les populars figures blaves.