L'Autònoma, en peu de guerra contra la titulació de veterinària a Lleida

Alumnes i professors es mobilitzen contra la fragmentació dels estudis i asseguren que perjudicarà al sector

Àlvar Llobet
17 de desembre del 2014
Actualitzat el 18 de desembre a les 8:49h
La UAB assegura que els estudis es devaluaran
La UAB assegura que els estudis es devaluaran

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no tolera que la titulació de veterinària es pugui impartir en altres indrets del país com, per exemple, a Lleida. Per aquest motiu, desenes d'alumnes i professors d'aquesta carrera han protestat aquest dimecres per la previsió de crear cinc noves facultats d'aquesta disciplina arreu de Catalunya. Segons diuen, aquesta atomització del títol podria arribar a perjudicar el sector.

En aquest sentit, la degana de la facultat, Reyes Pla, ha considerat que no és necessari aquesta descentralització, i ha apostat per una concentració dels estudis en un mateix lloc, i aquest seria, òbviament, la universitat barcelonina. Des de la UAB es destaca també que  s'ofereixen 115 places per a alumnes de nou ingrés i 30 per als que arriben del grau de Ciència i Salut Animal de la Universitat de Lleida, una situació que no fa necessària l'obertura d'altres estudis en altres indrets del país.

La mobilització que s'ha fet avui a l'Autònoma s'emmarca en un context de protestes de la universitat catalana que s'han anat repetint d'ençà que el Secretari d'universitats del Govern, Antoni Castellà, anunciés el nou grau de veterinària a Lleida a finals d'octubre, una vella reivindicació del territori que serà una realitat el proper curs.