La Paeria aprova els pressupostos del 2015 només amb els vots del PSC

El PP vota en contra dels números mentre que CiU no s'hi oposa amb una "abstenció crítica" després de pactar cinc esmenes

Àlvar Llobet
17 de desembre del 2014
Actualitzat a les 20:08h
El ple de la Paeria ha aprovat avui els pressupostos
El ple de la Paeria ha aprovat avui els pressupostos | Salva Miret

Els pressupostos de la Paeria de Lleida han estat aprovats aquest dimecres amb el vot del grup del PSC, que s'ha quedat sol donant suport als nous comptes després que CiU hagi decidit abstenir-se i que el PP s'hi hagi mostrat en contra. Els números, que pugen fins als 155,6 milions d'euros i que creixen un 1,9% respecte al 2013, han estat el motiu de nombroses discussions entre govern i oposició, que s'han picat les crestes sobre el caràcter social dels pressupostos i la pressió fiscal.

En aquest ball de retrets, la regidora Montse Mínguez ha posat èmfasi en el caire social i educatiu dels números presentats alhora que ha remarcat el fet que els impostos municipals quedaran congelats a partir de l'any vinent i que baixarà el valor cadastral, que ho farà un 17%. La política socialista ha deixat clar que la voluntat de l'equip de Govern és la d'atendre a les persones, i ha esbandit les crítiques dels grups de l'oposició assegurant que aquests números quadren i són els millors atenent la situació econòmica actual.

PP: "La Paeria és una màquina escurabutxaques"

Les explicacions de Mínguez no han convençut convergents ni populars, que han atacat l'executiu de Ros per la pressió fiscal a que sotmet els ciutadans amb aquests pressupostos. El popular Vilella ha comparat el govern de la Paeria amb una "màquina escurabutxaques" que ofega els lleidatans i ha assegurat que la previsió d'inversions no es traduirà en realitat ja que "està supeditat a la venda de terrenys i tornarà a passar com aquest any, quan es van fer previsions de 4 milions d'euros i només se n'han obtingut 1,5".

CiU: "Lleida és la capital dels impostos"

Postius, per la seva banda, ha llençat d'entrada un titular: "Lleida és la capital dels impostos". Aquesta afirmació l'ha complementat el convergent comparant la situació actual amb la de fa 10 anys. En aquest sentit, el candidat de CiU a les eleccions ha apuntat que viure a Lleida és fer-ho molt per sobre del cost de la vida, i ha lamentat que la que els valors cadastrals estiguin encara molt per sobre de la realitat tot i la rebaixa i la multiplicació per 3 de les multes a la ciutat. No obstant els atacs, Postius ha anunciat "l'abstenció crítica" del seu grup després que el PSC hagi acceptat incloure als pressupostos 5 de les 15 esmenes presentades per la federació.