Canelons de marisc amb salsa semi velouté a l'estragó

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Redacció
16 de desembre del 2014
Actualitzat el 21 de desembre del 2016 a les 12:48h
576_1418770882Canelons_Marisc1
576_1418770882Canelons_Marisc1
Us presento una proposta per aquestes festes que s'acosten. Els canalons no poden faltar a la taula, aquesta vegada els podem fer de marisc, què us sembla?
 
Ingredients per a 4 persones:

12 plaques de canelons
25 gambes pelades grans
8 vieires
25 musclos cuits
1 porro
3-4  c/s de formatge ratllat
sal, pebre negre
oli d'oliva verge extra
 
Salsa semi velouté:

1 c / s plena de farina
150 cc. de brou de peix
150 cc. de llet
1 c / p d'estragó
 
 
Prepareu la salsa semi velouté a  l'estragó posant en un cassó amb 2 c / s d'oli calent, la farina, remoure bé fins a formar una pasta, afegir el brou de peix, la llet i remenar amb les varetes, portar a ebullició fins a aconseguir una salsa fina.
Rectificar de sal i afegir l’estragó. Reservar.
 
En una paella amb una mica d'oli ofegar el porro picat amb una mica de sal, durant uns 8-10 minuts. Afegir les gambes i les vieires picades, cuinar un minut.
Fora del foc afegir els musclos cuits picats, un parell de cullerades soperes de la salsa reservada i barrejar bé tots els ingredients.
 
Bullir les plaques de canelons seguint les instruccions del fabricant.
Esteses en un drap,anem posant una mica de farciment, enrotllar la pasta formant els canelons.
 
En una safata apta per al forn escampeu una mica de salsa velouté, col·locar els canelons farcits i repartim per sobre més salsa. Posem formatge ratllat, tirar un rajolí d’oli i gratinar.
 
NOTA: La salsa ve a ser una barreja de beixamel i velouté.
** No coure massa les gambes ni les vieires ja que s'endureixen i no són tan agradables al paladar,  ni la seva textura.
** L'estragó pot ser fresc o sec.
** C / s = cullerada sopera
** C / p = cullera de postres
 

Més receptes de la Dolors Mateu al seu bloc http://blogdecuina.blogspot.com.es/