El 24% dels escolars de Ponent van a l'escola fora del seu municipi

Les Garrigues i el Pla d'Urgell, les comarques amb major índex de nens que estudien fora dels llocs on viuen

per Àlvar Llobet, Lleida | 16 de desembre de 2014 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El 24% dels escolars de Lleida estudien fora del municipi on viuen


Lleida és una demarcació amb desenes de pobles petits. El fet que el territori estigui farcit de localitats de menys de 1.000 habitants obliga a un moviment constant de les persones, que es desplacen diàriament per utilitzar serveis que no disposen al poble. Aquesta és una situació que viuen el 24% dels escolars no universitaris de les comarques de Ponent, que han de marxar del seu municipi per anar a l'escola.


L'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha fet públic aquest dilluns un informe on s'hi registra que un 76% de mitjana dels alumnes de les comarques de Ponent estudien al seu municipi i un 24% han de marxar fora per fer-ho. Moltes de les petites escoles municipals no ofereixen cursos d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) per la qual cosa toca canviar de centre. En aquest context, la major mobilitat d'estudiants es veu a les Garrigues, on el 35% d'estudiants van a classe en un centre que no és del seu municipi.

Al Pla d'Urgell el percentatge puja al 31% mentre que a la Noguera es queda al 23% i a la Segarra al 22%. A la part baixa d'aquesta llista feta pública per l'Idescat s'hi troba l'Urgell, amb un 18% d'alumnes que no estudien al lloc on viuen, i el Segrià on aquest registre cau fins a 16%.

 

Participació