Prat defensa la seva actuació urbanística i diu que té la «consciència tranquil·la»

L'alcalde de la Baronia de Rialb havia de declarar com a imputat per un presumpte delicte urbanístic, però s'ha suspès

ACN
15 de desembre del 2014
Actualitzat a les 15:48h
Prat a Solsona avui
Prat a Solsona avui | Mar Martí

Pere Prat davant del Jutjat de Solsona amb un catàleg de les masies del municipi. Foto: ACN


L'alcalde de la Baronia de Rialb i expresident del Consell Comarcal de la Noguera, Pere Prat, ha assegurat aquest dilluns que té la "consciencia tranquil·la" davant la seva imputació per un presumpte delicte urbanístic. Prat havia de declarar avui al Jutjat de Solsona, però finalment s'ha suspès, ja que la seva defensa havia demanar un aplaçament per poder preparar millor la defensa.

En aquest sentit, el batlle ha defensat la seva actuació assegurant que al municipi hi ha més de 200 masies disseminades i que "l'únic que hem fet des de l'Ajuntament és donar l'autorització perquè es pogués rehabilitar la casa, com hem fet amb tantes altres durant anys". El batlle ha afirmat que troba "curiós" que els agents rurals denunciessin que la masia que s'estava rehabilitant estava enmig d'un bosc perquè "totes elles estan al bosc i hi han estat tota la vida".

Prat ha assegurat també que "en els últims anys hem recuperat una vuitantena de masies de les més de 200 que hi ha al municipi i ens preocupen molt més les que estan en estat de ruïna que no les que ja estan rehabilitades". A més, l'alcalde considera que "si el món rural estigués més habitat s'evitarien molts incendis i, per això, em sorprèn que precisament siguin els agents rurals" els que han denunciat la situació.

El jutge de Solsona va decidir imputar el passat mes d'octubre Prat, que en aquell moment també era president del Consell Comarcal de la Noguera, per un presumpte delicte urbanístic per haver permès la construcció d'un habitatge de grans dimensions al mig d'un bosc. La investigació es va iniciar arran d'un informe dels Agents Rurals en què s'alertava de la tala d'una quantitat d'arbres en una zona boscosa per a construir-hi una edificació de caràcter luxós. En concret, l'edificació està situada en una zona coneguda com a Serra del Palau, i, a banda del batlle, també hi ha imputats un arquitecte i un empresari andorrà.