La Llei de l'Aran, enllestida abans de Nadal

Es preveu que s'aprovi durant el primer ple de l'any abans que sigui vigent la llei local del Govern espanyol

per Redacció, Lleida | 10 de desembre de 2014 a les 19:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Barrera, Mas i Moga


La Llei del Règim Especial de la Vall d'Aran quedarà enllestida la setmana vinent després de les reunions de ponència que s'estan duent a terme aquests dies. El diputat de CiU i alcalde de Vielha, Àlex Moga, ha valorat molt positivament la primera reunió de la ponència que ha de redactar l’articulat final de la Llei en la qual CiU ha presentat una proposta d’esmenes que tracten de "millorar l’autogovern i la projecció de l’Aran, així com protegir la màxima institució aranesa de l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL)". A més, es proposen una sèrie d’esmenes per a "millorar el benestar dels ciutadans d’Aran".

 
Moga ha explicat que, després d’aquesta primera reunió, el proper dia 16 de desembre hi haurà una segona trobada i que els següents dies s’establiran reunions bilaterals per tal que la setmana vinent la llei quedi pràcticament enllestida. "Estem en disposició d’aprovar la Llei d’Aran durant el primer Ple de 2015", ha destacat Moga, qui ha remarcat que "aquesta és la nostra voluntat i esperem que cap grup paralitzi la seva aprovació". I és que el diputat de CiU ha posat èmfasi en que "és clau aprovar aquesta Llei abans que s’apliqui la LRSAL, que deixaria al poble aranès sense l’autogovern que tant ens ha costat recuperar".

 

 

Participació