El convent de Santa Clara de Lleida, rehabilitat a principis d'any

Serà la seu de les entitats culturals i el centre de dia per a jubilats

ACN/L.A.
09 de desembre del 2014
Actualitzat a les 15:55h
Ros amb representants d'entitats
Ros amb representants d'entitats | ACN

Un passadís amb diferents dependències que ocuparan les entitats culturals Foto: ACN


La rehabilitació de l'antic convent de Santa Clara de Lleida està pràcticament enllestida i l'equipament, que serà seu d'entitats culturals i centre de dia per a jubilats del Centre Històric, entrarà en funcionament a principis de l'any que ve. A banda de ser seu dels Castellers de Lleida, ara s'hi afegiran les corals del Sícoris i Sahalom. La Paeria posarà també en servei 12 places de les 30 disponibles del centre de dia per a jubilats del barri. L'alcalde Àngel Ros ha signat aquest dimarts el conveni amb les entitats culturals que s'instal·laran en l'equipament rehabilitat i ha destacat que la reforma ''és un pas més'' del procés de conversió del Centre Històric om a ''seu d'entitats culturals''.

Segons Ros, aquesta reforma representa ''un pas més de la rehabilitació del Centre Històric com a seu d'entitats de la nostra ciutat''. En aquest sentit, ha recordat que primerament es van millorar carrers i places, després l'habitatge, la seu d'entitats culturals i finalment s'ha fomentat el comerç i l'activitat econòmica. Per Ros ''són quatre fases o processos que han canviat el Centre Històric''.

També en vista a principis de 2015 es finalitzarà l'adequació com a plaça pública de l'antic hort del convent, que durant el dia estarà obert a la ciutadania però a la nit es tancarà ja que es troba a l'interior del recinte.

L'actuació té un pressupost de 500.000 euros i s'ha treballat en 1.822 metres quadrats. La Paeria ha avançat aquests diners que havien de ser sufragats a mitges amb la Generalitat ja que la reforma està inclosa en el Pla de barris.
 

Ros i Camps encaixant amb els representants dels Castellers de Lleida, el Sícoris Club i Shalom. Foto: ACN