El temporal de vent deixa ratxes màximes de 151 km/h a Boí

Baqueira només ha obert la zona baixa de l'estació | El pas pel Port de la Bonaigua i per altres vuit carreteres de l'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà s'ha de fer amb cadenats per culpa de la neu

Redacció
09 de desembre del 2014
Actualitzat a les 20:40h
L'estació de Boí Taüll, tancada pel fort vent
L'estació de Boí Taüll, tancada pel fort vent

 

Un vent huracanat amb ratxes que han arribat als 151 km/h han hagut de patir els habitants de Boí aquest dimarts. Segons el servei meteorològic de Meteocat, diverses zones de muntanya i de Ponent han viscut un temporal de vent que amb les hores amainarà però que ha obligat a prendre precaucions a les carreteres i les pistes d'esquí.

El fort vent i la neu han obligat a tancar les estacions d'esquí d'Espot i de Boí Taüll aquest dimarts. Pel que fa als accessos a Port Ainé, només es pot accedir fins a la cota 1.650. Similars dificultats també s'han trobat els responsables de l'estació de Baqueira Beret, que només han decidit obrir la zona baixa de les instal·lacions.

Les nevades que estan caient al Pirineu han començat a afectar la circulació de vehicles. Com ja és habitual en aquestes dates, el pas pel Port de la Bonaigua (C-28) ja cal fer-lo amb cadenes. La neu també obliga a circular amb cadenats a les rodes en altres vuit carreteres més de l'Aran i de les comarques del Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.
 

Imatge d'aquest matí a la Bonaigua Foto: MeteoPallars


La nevada és fruit d'una situació de nord que deixarà gruixos força importants a la cara nord del Pirineu i menys importants a la resta. En aquest sentit s'espera que a les properes hores la forta ventada guanyi pes i que arribi a ratxes de més de 140 km/h als punts més elevats i de 70 km/h a les valls.

 

La neu, per primera vegada aquesta tardor, ha baixat fins a cotes mitjanes i baixes del Pirineu. De fet, l'enfarinada ha afectat des de la Val d'Aran al nord del Berguedà, del Ripollès i, fins i tot, de l'extrem nord de la Garrotxa.