Ventades de fins a 90 km/h a la meitat nord del país i a Ponent

El vent podria afectar el Segrià, el Pla d'Urgell i les Garrigues

ACN
08 de desembre del 2014
Actualitzat el 09 de desembre a les 0:45h
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per fortes ventades a partir d'aquest dimarts a la matinada sobretot a la meitat nord del país. Les ratxes de vent poden superar els 90 km/h en aquest sector, però també a la resta del país, a excepció d'algunes comarques de Ponent com el Segrià, Pla d'Urgell, Urgell i les Garrigues.

El vent bufarà de component nord i les ràfegues més fortes s'assoliran a cotes mitjanes i altes. A més, a les cotes més altes es pot produir el fenomen conegut com a torb. Aquest dilluns, el vent pot bufar amb intensitat al Pirineu però també es preveu que afecti la mar. En aquest sentit, de cara a demà hi haurà mala mar a tot el litoral català, però es centrarà sobretot a l'Empordà.

En aquest sentit, les onades poden superar els 2,5 metres d'alçada i les onades màximes afectaran sobretot al nord del cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord i nord-est. Aquest dilluns, la mala mar ja es notarà a l'Empordà. El Servei Meteorològic indica que aquest dimarts nevarà al Pirineu, i ho farà a qualsevol cota del vessant nord. La cota de neu començarà entorn els 1.100 metres i pot baixar ràpidament fins a qualsevol altitud al final del dia. Es podran acumular deu centímetres als 900 metres. La neu ja començarà a caure aquesta tarda a la zona del Pirineu Occidental.