Els ultres del Lleida Esportiu, contra la Federació Espanyola de futbol

L'organisme prohibeix, amb l'aval del club, un homenatge dins del Camp d'Esports al seguidor del Deportivo de la Corunya mort en una baralla | Els Rudes deixen d'animar l'equip durant el partit contra el Villareal B però matisen que no volen perjudicar el club

À.Ll
07 de desembre del 2014
Actualitzat el 08 de desembre a les 11:27h
 Els Rudes volien fer un homenatge al seguidor del Deportivo, però la Federació no ho ha permès
Els Rudes volien fer un homenatge al seguidor del Deportivo, però la Federació no ho ha permès | Rudes

La Federació espanyola de futbol ha posat límits als afeccionats del col·lectiu Rudes, el grup d'animació més radical del Camp d'Esports. El partit del dissabte ha servit per visualitzar aquesta voluntat després que diversos membres del grup pretenguessin fer un "gest de solidaritat" amb el seguidor del Deportivo de la Corunya que va morir el passat diumenge en una baralla amb ultres de l'Atlètic de Madrid.

La negativa de l'organisme Federació Espanyola de Futbol, avalada pel mateix club lleidatà, a permetre aquest reconeixement ha desembocat en una visual protesta dels Rudes, que han deixat d'animar l'equip durant el partit que ha enfrontat el Lleida Esportiu contra el Villareal B, una situació insòlita si s'atén que aquest és un col·lectiu que sempre s'ha mostrat al costat de la plantilla. En un comunicat fet públic a Facebook, el grup ha carregat veladament contra la directiva de la Federació per la "prohibició explícita de qualsevol mostra de solidaritat amb la víctima", un fet que l'ha dut a prendre la decisió de girar-se d'esquena quan han saltat els dos equips al terreny de joc i a abandonar la graderia on es situa habitualment un cop s'ha iniciat el matx.

Aquest diumenge, el grup ha deixat clar a les xarxes socials que es critica a la Federació i asseguren que no és la seva intenció que el club surti perjudicat d'aquesta situació.
 

El col·lectiu s'ha girat d'esquena i no ha animat al Lleida Foto: Rudes


Desenes de membres del col·lectiu s'ha passejat durant les hores prèvies al partit per les immediacions de l'estadi amb una pancarta on s'hi podia llegir "Jimmy DEP" i fent proclames en honor a l'ultra gallec, "Jimmy hermano, nosotros no olvidamos", i carregant contra els seguidors del Frente Atlético. El col·lectiu també ataca en el comunicat el "tractament mediàtic que ha tingut aquest afer on s'ha fet de la víctima botxí" i lamenta que s'hagi equiparat "l'expressió passional de l'amor a uns colors amb delinqüència".

Els Rudes van ser un dels tres grups catalans, juntament amb els CorneHools (Cornellà) i Desperdicis (Sant Andreu), que van firmar un manifest de rebuig a la mort de 'Jimmy', en el que es rebutja el tractament informatiu de la seva mort i on es nega que grups com els Riazor Blues estiguin formats per delinqüents.