La Fira d'Artistes i Tradicions omple Tàrrega

La mostra serveix per dinamitzar l'activitat comercial de la capital de l'Urgell

ACN
07 de desembre del 2014
Actualitzat a les 19:35h
La fira tanca demà
La fira tanca demà | Xavier Lozano

L'art i la tradició es donen cita aquest cap de setmana llarg a Tàrrega, en motiu de la setzena Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, que aplega 120 expositors als Espais Fassina i MerCAT a més de la plaça de les Nacions sense Estat. La Fira és un punt d'exposició i venda d'art, disseny i artesania que posa en contacte autors i públic per promocionar la creació artística que sorgeix de les terres de Lleida, junt amb altres expositors d'arreu de Catalunya i l'Estat. Aquesta mostra és alhora un reclam comercial per la ciutat, ja que els establiments de la capital de l'Urgell també obren portes fins aquest dilluns, dia en què també es celebrarà el mercat setmanal tot i ser dia festiu.

El recinte firal aplega parades de tot tipus, sobretot d'art com dibuixos, ceràmics i escultura, pintura, joies, fotografia, forja, decoració i interiorisme, manualitat, però també productes d'alimentació. El certamen ofereix una vintena de tallers i demostracions per a tota la família, la majoria de manualitats. El programa es completa amb recitals, jocs, gastronomia i tasts de cervesa.

La tècnica de promoció econòmica de l'ajuntament de Tàrrega, Anna Castellà, ha explicat que la ciutat aprofita "el sentit dinamitzador de les fires" perquè beneficiï "el comerç". Per això Tàrrega "va apostar fa 16 anys per aquesta fira en aquestes dates perquè l'activitat econòmica del municipi en treu molt profit". De fet, el certamen "inaugura la campanya nadalenca a la ciutat de Tàrrega" perquè a més, són "dies d'obertura comercial autoritzada" fet que converteix la fira en una "molt bona ocasió perquè els comerços puguin fer aquest inici de la campanya nadalenca i aprofitar-ho", ha afegit Castellà.