Les Basses d'Alpicat podrien acollir un parc temàtic sobre els Barrufets

El projecte tindria un cost aproximat de 35 milions i es presentaria en les properes setmanes

Àlvar Llobet
05 de desembre del 2014
Actualitzat el 06 de desembre a les 0:03h
Els projecte de les Basses fa 12 anys que està encallat
Els projecte de les Basses fa 12 anys que està encallat

Les Basses d'Alpicat es podrien convertir en un parc temàtic que girés entorn al món dels Barrufets. Aquesta és la proposta que podria fer la Paeria de Lleida i el grup municipal de CiU en les properes setmanes. Segons ha pogut saber NacióLleida, el projecte rondaria els 35 milions d'euros que serien invertits, en la seva majoria, des de la iniciativa privada. Fonts properes al consistori apunten que la Paeria cediria els terrenys, que són de titularitat municipal, i que podria arribar a invertir una part de l'import.

El projecte està damunt la taula després que tan l'equip de Govern com el grup municipal de CiU hagin treballat en diverses opcions durant els darrers mesos per revitalitzar l'espai de les Basses, que porta 12 anys encallat. En aquest sentit, la Paeria ha realitzat un estudi de mercat entre els turistes que visiten la Costa Durada per calibrar quin seria el projecte que millor podria encaixar a les Basses d'Alpicat.

Per la seva banda, Joan Ramon Zaballos, el portaveu del grup de CiU que ja portava el projecte de creació d'un petit parc temàtic a la zona al programa electoral del 2011, ha visitat diverses instal·lacions europees per agafar idees. El portaveu convergent assegura que actualment s'està treballant en la línia d'un parc temàtic de caire familiar, un fet que valora de forma molt positiva ja que "s'ha aconseguit que el projecte de la gran superfície de 12.000 metres quadrats que es proposava quedi aparcat". No obstant, Zaballos apunta que no hi ha res tancat sobre el projecte del parc, encara que no desmenteix la proposta dels Barrufets. Algunes fonts del partit destaquen, però, que aquest projecte estaria avançat i enllestint-se per ser presentat properament.


Aprovades les modificacions urbanístiques de les Basses

El projecte de parc temàtic arriba després que el ple de la Paeria del passat divendres tirés endavant la modificació urbanística puntual de Les Basses de Lleida. La proposta, aprovada amb els vots a favor de PSC i CiU i l’abstenció del PP, es va avalar amb l'objectiu de generar inversions per fer-hi un parc lúdic. L’alcalde, Àngel Ros, va insistir que la titularitat continuarà sent pública i que la majoria de l’espai serà d’accés lliure i perquè s’hi puguin seguir desenvolupant activitats vinculades al lleure, la salut, l’esport i familiars.