Els polítics lleidatans, a examen

Ros es manté com a polític més popular, però no és el més ben valorat pels ciutadans

Àlvar Llobet
04 de desembre del 2014
Actualitzat el 05 de desembre a les 9:04h
Els ciutadans valoren els polítics en una enquesta de Ràdio UA1
Els ciutadans valoren els polítics en una enquesta de Ràdio UA1

A menys de sis mesos per les eleccions, els candidats lleidatans comencen a greixar els mecanismes de partit per arribar a la cita amb les urnes amb perfecte estat de revista. No obstant, la diferència de popularitat és un factor que els diferencia entre ells. D'aquesta manera, el Paer en cap, Àngel Ros, és el polític lleidatà més conegut per la ciutadania segons l'enquesta de Ràdio UA1. El polític socialista és conegut per un 83% de la població, una xifra que el col·loca a molta distància del segon polític més popular a la capital del Segre.

En el segon esglaó de popularitat s'hi troba Joan Vilella, el portaveu del PP a la Paeria i el probable candidat de la formació a les municipals. El 62% de ciutadans de Lleida saben qui és el líder popular, famós per les seves diatribes antiindependentistes als plens del consistori lleidatà. El tercer polític de la ciutat més conegut és el candidat d'ERC Carles Vega, que tot i no ser regidor, és conegut per un 60% de la ciutadania.

El 51% dels habitants de Lleida donen referència del candidat d'ICV a la Paeria, Eduard Baches, un novell en el món de la política local però que ha tingut la seva quota als mitjans per ser un dels líders de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. No molt lluny de Baches s'hi troba Ángeles Ribes, la representant de Ciutadans a la ciutat i habitual en diverses tertúlies.

Molt camp per córrer té encara en aquest aspecte Toni Postius, el candidat de CiU, que fa menys d'un any es a convertir en candidat a la Paeria. El convergent és popular per un 44% de la població, una xifra baixa que des del partit s'han proposat canviar amb una campanya de proximitat als barris i una altra per catapultar la imatge de Postius com un polític jove i preparat. El mateix percentatge de Postius el té Esther Sancho, de la CUP.

Ros i Ribes, els més ben valorats

L'enquesta de Ràdio UA1 també pregunta l valoració de l'1 al 10 sobre la tasca dels polítics de la ciutat. En aquest examen només dos treuen un aprovat. Àngel Ros es queda amb un suficient amb una nota de 5,8 mentre que Ángeles Ribes és la política lleidatana més ben valorada amb un 6,1%. La resta suspenen tots. El que s'aproxima més a l'aprovat és Postius, que treu un 4,3 seguit d'Esther Sancho, que aconsegueix un 3,9. Vilella i Baches comparteixen un 3,6 mentre que Vega és el polític lleidatà menys ben valorat amb un 3,4 sobre 10.