Els ecologistes no fan marxa enrere

Vázquez diu que no pensa retractar-se del que va dir sobre la mort de l'óssa Aubèrta | Acusa la Generalitat de mentir ja que "la veterinària que va operar l'óssa no és la millor experta"

Àlvar Llobet
03 de desembre del 2014
Actualitzat el 04 de desembre a les 11:24h
El líder d'Ipcena, Joan Vázquez, diu que la mort de l'óssa
El líder d'Ipcena, Joan Vázquez, diu que la mort de l'óssa | Salvador Miret

Vázquez no es retractarà de les acusacions sobre la mort de l'óssa


La mort de l'óssa Aubèrta porta visos de convertir-se en un serial per entregues protagonitzat per l'administració i els ecologistes que podria acabar una batalla judicial entre les dues parts. Si el Departament d'Agricultura va anunciar aquest setmana que presentaria una querella contra el líder del col·lectiu Ipcena, Joan Vázquez, per un delicte d'injúries i calúmnies i per obligar a que es retractés dels atacs contra l'administració, a qui acusa de ser responsable de la mort de l'animal després d'una operació, avui l'ecologista ha assegurat que es pensa mantenir ferm en tot allò que ha dit en els darrers dies.

En declaracions a NacióLleida, Vázquez ha indicat que no vol claudicar "perquè el que dic ho penso i és la veritat". Així, l'ecologista lleidatà s'ha reiterat en les acusacions a la Generalitat i al Conselh Generau d'Aran basant-se en el fet que la mort de l'óssa va ser conseqüència d'una "mala praxis" a l'hora de fer-li l'operació per col·locar un emissor. "La tècnica que es va utilitzar és la de més risc" assegura un Vázquez que carrega els neulers contra la Generalitat i "les mentides" que, segons ell, ha anat dient des que es va trobar l'animal mort el passat 20 de novembre.

En aquest sentit, el líder ecologista denuncia que la veterinària que va fer l'operació "no és la més experta del país en óssos" tal com deia la Generalitat. Vázquez ho argumenta explicant que aquesta professional "només fa cinc anys que ha acabat la carrera i no ha fet cap curs especialitzat en aquest tipus d'animals". Aquestes dades, ha dit, seran entregades al jutjat. Vázquez ha deixat clar que no canviarà la seva postura i que no li fa por entrar en un procés judicial contra l'administració pública, "que té por de perdre les ajudes de 2,5 milions d'euros del programa Life+".

El Conselh Generau d'Aran i la Generalitat han anat als tribunals ja que consideren que "s'han ultrapassat els límits legítims i democràtics de la llibertat d'expressió i que s'han abocat acusacions sense contrastar".