S'esfondra la seva casa i en surten il·lesos

Al seu interior hi vivien dues persones grans que s'havien traslladat a la part del darrera de l'habitatge a Miralcamp

Redacció / Agències
03 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:59h
La casa es va esfondrar a Miralcamp
La casa es va esfondrar a Miralcamp | O.Bosch

Una casa habitada de dues plantes s'ha ensorrat aquest dimarts sense causar ferits a Miralcamp. En concret, s'ha enfonsat la part del davant de l'habitatge i només s'ha mantingut en peu la façana. En el moment des fets, dues persones grans es trobaven al seu interior, però a la part del darrera, on fa dies s'hi havien traslladat preventivament després d'advertir que sentia cruixits en l'estructura de l'habitatge.

Segons han explicat els Bombers de la Generalitat, l'ensorrament s'ha produït a un quart i mig de dues del migdia a l'Avinguda Doctor Garcia Teixidor, número 9. Fins al lloc, s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, que concentren les seves tasques en desenrunar la part del davant de l'edifici. També han evacuat les dues persones grans a través del balcó, on es trobaven en el moment dels fets, ja que, per precaució, no han permès que baixessin al carrer per l'interior de l'habitatge que no s'ha esfondrat.

La pluja, possible detonant de l'ensorrament

Tant des de Bombers com des de l'Ajuntament de Miralcamp s'ha apuntat a les pluges caigudes els darrers dies com a possible detonant de l'ensorrament ja que el mur que ha caigut era de tova i no hauria aguantat, tot i que no s'ha pogut confirmar aquesta hipòtesi, segons ha dit Xavier Serra, cap de guàrdia de Bombers.

L'alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt, ha explicat que s'ha posat a disposició dels afecats per tot allò que puguin necessitar, els quals plantejaven la possibilitat d'instal·lar-se a casa d'algun familiar, segons l'alcalde. També ha remarcat que els propietaris de la casa ensorrada disposen d'assegurança i que aquesta es podria fer càrrec dels desperfectes i del cost de l'allotjament dels afectats, mentre no puguin tornar a casa seva.