El Segarra-Garrigues torna a capitalitzar els pressupostos a Ponent

El Govern destinarà 43,3 milions d'euros a les comarques de la plana de Lleida, 15,1 al canal

ACN / À.Ll
02 de desembre del 2014
Actualitzat el 03 de desembre a les 12:05h
Mas-Colell ha entregat els números a De Gispert
Mas-Colell ha entregat els números a De Gispert | Quico Sallés

Mas-Colell ha presentat aquest dimarts els pressupostos Foto: Quico Sallés


El Govern de la Generalitat ha presentat aquet dimarts els nous pressupostos per l'any vinent amb el dubte de si es podran aprovar. En les partides que ha preparat el conseller d'Economia Andreu Mas-Colell s'hi especifiquen 43.390.087,86 milions d'euros per a les comarques de Ponent.

El Segarra-Garrigues s'endú un bon pessic

Les Garrigues són la comarca de Ponent que compta amb més diners pressupostats per al 2015. En concret 12.258.330 que es destinen majoritàriament a la xarxa de reg del canal Segarra-Garrigues, al qual s'hi invertirà 11,1 milions d'euros. La infraestructura també rep 3,5 milions d'euros 3,5 milions per a la xarxa de reg, la concentració parcel·lària i les mesures mediambientals de la comarca de l'Urgell i una mica més de mig milió d'euros per a la concentració parcel·lària i mesures mediambientals pel canal a la comarca de la Segarra.

S'acabaran els jutjats de Balaguer

La segueix la Noguera, amb 11.663.363 euros, que es destinen, entre d'altres, a l'acabament de l'edifici judicial de Balaguer, 3 milions d'euros, la xarxa de reg del sector C del canal Algerri-Balaguer, 2 milions d'euros, i a material per a la línia de ferrocarril Lleida-La Pobla de Segur, 1 milió d'euros.

S'amplia l'edifici judicial del Canyeret

Al Segrià el Govern a pressupostat destinar-hi 9.931.888 euros i entre les inversions destacades hi figuren 1.953.719 euros per a l'ampliació de l'edifici judicial del Canyeret, amb l'execució de les obres de nova construcció de sales de vistes i vestíbul, ja finalitzades; 526.704 euros per a la nova construcció d'una línia de primària de l'escola Parc del Saldar d'Alcarràs; i un total de 1.586.000 euros per a obres de la xarxa de reg del Segarra-Garrigues, concentració parcel·lària i mesures mediambientals de la infraestructura.