El presumpte abusador de Balaguer podria enfrontar-se a 12 anys de presó

L'advocat assegura que demanaran un pacte de conformitat per evitar el judici | La pena per cada cas seria de 4 anys | Els abusos van ser continuats però no hi va haver violència ni intimidació

Àlvar Llobet
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:59h
L'acusat arribant als jutjats aquest matí
L'acusat arribant als jutjats aquest matí | Àlvar Llobet

 

L'acusat arribant als jutjats de Balaguer Foto: Àlvar Llobet


El veí de Balaguer acusat d'abusar de tres menors podria enfrontar-se a 12 anys de presó per tres delictes d'abús. L'advocat de l'acusat, Jordi Solduga, indica que la defensa aposta per un acord de conformitat amb la Fiscalia que deixaria la condemna a 4 anys per delicte. D'aquesta manera, els tres delictes que se li imputen a Josep Cases Llovet, de 68 anys, sumarien la pena de 12 anys.

Solduga ha apuntat a NacióLleida que es marcaria aquesta pena de 4 anys per delicte ja que es tracta d'uns abusos que es van fer "de forma continuada" però en els que no hi va haver violència ni intimidació. "El codi penal marca uns límits de 2 a 6 anys per aquest tipus de delictes a menors de 13 anys" ha dit el lletrat, que ha apuntat que "com que no hi ha hagut agreujants violents ni intimidatoris ni d'excés carnal però sí han estat continuats, s'agafaria la pena mitjana, que seria de 4 anys per cada cas".

 

El veí de Balaguer ha entrat al jutjat poc després de les 10h del matí Foto: Àlvar Llobet


 

L'acusat ha declarat davant del jutge Foto: Àlvar Llobet

 

 






Solduga ha matisat, però, que la proposta de conformitat l'haurà d'estudiar ara la Fiscalia, que és qui té la darrera paraula sobre com s'ha de desenvolupar a partir d'ara el cas. Si no hi hagués aquest acord, s'aniria a judici amb una petició de pena que podria ser més alta de la que s'estipularia amb la conformitat. L'advocat ha destacat que, en cas de pacte, s'hauria de negociar la pena final, tot i que ha admès la dificultat de baixar dels 12 anys.

Penedit i enfadat amb els mitjans de comunicació

En la declaració d'avui, que ha durat 40 minuts, Cases ha matisat algunes de les coses que va declarar el passat mes de maig quan va ser detingut, i s'ha mostrat penedit per haver comès aquests abusos, que ha admès haver practicat. En aquest sentit, l'advocat assegura que el seu client no era conscient que estava cometent un delicte durant la relació amb les menors i ha explicat que la llei és molt clara en aquests casos. "Hi ha una frontera molt marcada de delicte entre menors i majors de 13 anys" ha dit. L'acusat també s'ha queixat en la declaració d'aquest matí a Balaguer dels mitjans de comunicació i de les fotografies que li han fet durant la seva entrada al jutjat.
 

Cases continuarà en presó preventiva Foto: Àlvar Llobet