Ros: «Formar part de La Caixa ha estat un orgull i una satisfacció»

L'alcalde respon a les preguntes de la CUP sobre les primes com a conseller de l'entitat

Àlvar Llobet
28 de novembre del 2014
Actualitzat el 29 de novembre a les 0:09h
Ros ha contestat sobre els cobraments de la Caixa
Ros ha contestat sobre els cobraments de la Caixa

El Paer en cap de Lleida, Àngel Ros, ha respost avui durant el ple municipal a les preguntes registrades per la CUP i el casal independentista Ocell Negre en relació als cobraments de primes i dietes en concepte de secretari de la Comissió de Control de La Caixa entre els anys 2004 al 2012. El socialista ha contestat punt per punt a les qüestions plantejades i ha deixat clar que els honoraris que va percebre durant els 9 anys que va estar com assessor van ser de 121.772,18 euros, "no de 200.000", una xifra que suposa una quantitat mensual de 1.127 euros, segons ha indicat.

"Aquests diners sempre han estat declarats"

Ros ha apuntat que aquests cobraments han estat fixats i aprovats per la Generalitat de Catalunya, i ha recordat que no s'ha comès cap il·legalitat ja que "sempre han estat declarats". En aquest sentit, el polític socialista ha assegurat que ha assistit durant aquests anys a un total de 88 reunions, i sempre ho ha fet amb transport privat si es donava el cas que no havia de fer cap gestió de caire municipal. "Quan he tingut gestions municipals hi he anat amb transport de la Paeria" ha dit un Ros que ha respost contundent a les preguntes de la formació independentista en la darrera intervenció del ple.

"Mai no hi ha hagut conflicte d'interessos"

L'alcalde de Lleida ha explicat també que aquests diners percebuts no han generat mai cap rendibilitat, alhora que ha assegurat que durant aquests anys no li ha calgut abstenir-se de cap votació al consistori lleidatà perquè "mai no hi ha hagut conflicte d'interessos". Ros ha recordat en la seva lletania de clarificacions que aquestes retribucions es deriven d'una entitat de caràcter privat com és La Caixa, una empresa que, ha assegurat, "no ha tingut mai problemes financers i no ha hagut de ser rescatada amb diners públics".

"Ha estat un motiu de satisfacció formar part de La Caixa"

En relació a les preguntes sobre les mesures que ha realitzat sobre desnonaments durant el període en el que va ser conseller, Ros s'ha defensat dient que en els darrers anys s'han creat convenis amb els bancs i s'ha bastit l'oficina d'habitatge. En aquesta línia, el Paer en cap també ha destacat la gran aportació que ha fet l'Obra Social de la Caixa en els darrers anys a la ciutat de Lleida, que ha fixat en 7,27 milions d'euros, un fet que l'ha dut a reconèixer la seva satisfacció per formar part de l'entitat. "Ha estat un motiu de satisfacció formar part de la Comissió de La Caixa" ha reblat Ros.