Les estacions esperen superar l'1,2 milions de forfets durant la temporada

El president de la Diputació de Lleida defensa un impuls per internacionalitzar l'esquí

Àlvar Llobet
28 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:47h
La campanya de neu s'ha presentat aquest divendres
La campanya de neu s'ha presentat aquest divendres | Àlvar Llobet

"On la neu és més que neu". Aquest és el lema de la campanya d'esquí que s'ha presentat aquest matí a la Diputació de Lleida. Les bones xifres registrades l'any passat esperona els responsables de les estacions lleidatanes, que s'han marcat com a objectiu superar l'1,2 milions de forfets que es van vendre durant la passada temporada.

El president provincial, Joan Reñé, ha destacat que enguany s'han invertit 12,5 milions d'euros en les instal·lacions del Pirineu, alhora que ha apuntat l'objectiu de donar una empenta al procés d'internacionalització del turisme de muntanya. Reñé s'ha mostrat convençut que aquesta nova campanya serà igual de bona que la de l'any passat, encara que ha lamentat que la climatologia no ha estat propicia per obrir les estacions aquest cap de setmana. 

Campanyes per les escoles 

Per la seva banda, el gerent de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí, Joaquim Alsina ha donat valor a la inversió que s'ha realitzat aquest any "sobretot a Baqueira Beret, que compleix 50 anys" i ha posat èmfasi en els plans de promoció de l'esquí a les escoles. En aquest sentit, Alsina ha explicat el Programa Blanc, que ofereix activitats escolars vinculades per l'assignatura d'Educació Física i que ja compta amb 28 escoles i 400 alumnes.

Acostar el Pirineu als 'urbanites'

Una altra oferta de difusió de l'esquí és el programa centrat en les escoles de Barcelona ciutat, que es marca la fita d'acostar el Pirineu i el turisme de montanya als escolars barcelonins. 

483 quilòmetres de pistes d'esquí lleidatanes

La campanya de neu que s'ha presentat avui compta amb 11 estacions d'esquí, 483 quilòmetres de pistes esquiables (26 més que l'any passat), 30.000 places hoteleres i 1.364 canons de neu. Reñé ha anunciat que les dades de l'any passat indiquen que 2 de cada 3 turistes que va esquiar a Catalunya ho van fer en estacions de Lleida.