El Govern admet la culpabilitat en la intoxicació de Ribera d'Ondara

Quatre persones van inhalar Sulfur d'Hidrogen a l'empresa Pet Food

Àlvar Llobet
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 23:39h
Quatre persones es van intoxicar a l'inhalar sulfur d'hidrogen a l'empresa Pet Food de la Segarra
Quatre persones es van intoxicar a l'inhalar sulfur d'hidrogen a l'empresa Pet Food de la Segarra

Imatge de l'empresa de Ribera d'Ondara


El Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha admès un descontrol en les mesures de protecció de gasos tòxics de l'empresa de subproductes càrnics Pet Food Ingredients SL de Ribera d'Ondara (Segarra). En resposta a una pregunta d'ERC al Parlament, l'executiu català indica que durant la inspecció que es va fer el passat 3 de juny a l'empresa amb l'objectiu de comprovar els punts crítics del procés de tractament dels subproductes animals, "es va fer manifest un no compliment de les mesures de protecció", una mancança que va acabar amb quatre persones intoxicades. Les víctimes no portaven màscara protectora i va inhalar sulfur d'hidrogen.

Segons apunta el departament, durant el control es va demanar a l'empresa l'avaluació de riscos, que en un primer moment es veia adequada als perills observats. No obstant, un cop es va obrir el dipòsit ple de restes animals en descomposició es van evidenciar falles en el control de protecció, que van provocar l'hospitalització de tres operaris i un Guàrdia Civil després que inhalessin gas tòxic.

La inspecció la van dur a terme diversos tècnics del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA) juntament amb representants de la Generalitat, requerits per tal que fessin un acompanyament de la revisió. Un cop alertades les manques del sistema, el departament assegura que va dotar el personal responsable de les inspeccions dels equips de protecció individuals necessaris. Arran d'aquesta inspecció i d'una altra que es va portar a terme el 27 de juny, es van suspendre cautelarment les activitats de l'establiment.