Guerra de retrets entre l'Aran i els ecologistes per la mort d'Aubèrta

El Síndic d'Aran, Carlos Barrera, diu que l'operació es va fer bé i nega que l'óssa morís per negligència | Assegura que ningú no s'ha interessat més per l'animal que l'Aran

Àlvar Llobet
23 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:59h
Vídeos de les darreres setmanes de l'óssa Aubèrta
Vídeos de les darreres setmanes de l'óssa Aubèrta
La mort de l'óssa Aubèrta ha obert la guerra de retrets entre el Síndic d'Aran i els col·lectius ecologistes, que retreuen que l'animal va morir per negligències veterinàries per una mala praxis en una operació. Al mamífer se la va intervenir per col·locar-li un emissor intraabdominal, i, segons l'entitat Ipcena, es va fer malament el cosit, una irresponsabilitat que va acabar amb la vida de la petita óssa.



Les acusacions del líder del col·lectiu, Joan Vázquez, ha irritat el Síndic d'Aran, Carlos Barrera, que neguen la major i apunten que la mort del plantígrad va ser "un accident imprevisible". En aquest sentit, Barrera i el tècnic de Fauna de l'organisme, Ivan Afonso, avalen la professionalitat de la veterinària que va dirigir l'operació, i admeten que, si hi ha hagut un error en tot aquest cas ha estat tècnic per decidir col·locar un xip d'aquestes característiques a un animal que encara no vivia en plena llibertat. "L'operació es va desenvolupar molt bé" assegura Afonso.

Barrera rebla la defensa del Conselh Generau assegurant que ningú ha demostrat tan interès per l'óssa que l'Aran. A Aubèrta la van trobar morta el passat divendres, i la necròpsia informa que el motiu del decés va ser un hemorràgia interna. Vázquez va anunciar que portaran el cas davant la fiscalia de Lleida.