La CUP porta el cas dels elogis a Hellín a les Nacions Unides

Considera que les paraules de Ros, que deia que havia estat "bona persona", banalitzen el franquisme

Redacció / À.Ll
20 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:38h
Hellín amb una bandera nazi l'any 1943
Hellín amb una bandera nazi l'any 1943

La Candidatura d'Unitat Popular de Lleida no vol deixar passar els elogis per part de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, cap a l'exprimer edil franquista Víctor Hellín a causa de la seva mort, i portarà aquest episodi a les Nacions Unides. La formació ha anunciat avui que emprendrà accions perquè el consistori lleidatà no torni a fer cap lloança de figures vinculades al franquisme.

La CUP considera que les paraules del Paer en cap, que va dir que Hellín havia estat "una bona persona", "descontextualitzen" la figura de l'exprimer edil i suposa, diuen des de la formació, "una perillosa una banalització del franquisme i del feixisme". Per tot plegat, la formació lleidatana posarà a disposició del relator especial de les Nacions Unides per la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició per a què s’inclogui en l’informe corresponent i se’n derivin les recomanacions pertinents.

La formació ha rebutjat també de manera contundent que la política de memòria històrica de la Paeria es dirigeixi a fer memòria de còmplices de la dictadura de Francisco Franco, alhora que ha tornat a reclamar al consistori la retirada del nomenclàtor de tots els noms d’alcaldes i polítics relacionats amb la dictadura.