Restaurants amb estrella

Els restaurants Malena de Gimenells i Fogony de Sort mantenen l'estrella Michelin per l'any 2015

Àlvar Llobet
20 de novembre del 2014
Actualitzat a la 1:33h
El xef del Malena, Josep Maria Castaño, a la cuina
El xef del Malena, Josep Maria Castaño, a la cuina | Arxiu

Josep Maria Castaño 'Xixo', xef Michelin un any més Foto: Arxiu


Els dos restaurants lleidatans amb una estrella Michelin, el Malena de Gimenells i el Fogony de Sort, continuaran conservant aquest segell d'excel·lència després que els responsables de la guia Michelin Espanya-Portugal 2015 certifiquessin les estrelles a la gala que es va celebrar ahir a Màlaga. Els dos restaurants formen part del selecte grup de 50 locals catalans que tenen aquesta distinció.

El Malena va rebre l'any passat la primera estrella Michelin, un reconeixement que ha fet créixer el número de clients durant aquest any. El xef, Josep Maria Castaño 'Xixo', reconeixia que amb l'estrella es redoblarien els esforços per estar a l'alçada. Elrestaurant jahaviaaconseguit unaestrellaMichelinl'any 2000quanse situavaa la ciutat deLleida,peròla va perdreel 2004 quanva tancar les sevesportes. Elsclientspoden provar creacionscomel gaspatxode fruitesdolcesal caviard'arengada,l'esqueixada debacallàambametllestendres,tòfonaiamanida d'enciamets o bacallàcuital vapor d'alzinaambbotifarraestripadaibolets i vieiresa la flama.
 

Coca de kamut, cogombre i formatge tou d'ovella de casa Mateu de Surp Foto: Fogony


Per la seva banda, el restaurant Fogony de Sort ja és un clàssic en aquesta llista de la Guia Michelin. Des del novembre del 2005, quan va rebre la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Ambla xefZaraidaCotonatal capdavant,manté la seva extensacarta, que es complementaamb el menúSlowFoodKm0,que inclouplatselaboratsambproductesde proximitatprocedentsde petitsproductors.
 

Menú Km 0 de Fogony Foto: Fogony