La documentació històrica de la Seu d'Urgell, a la biblioteca Sant Agustí

El treball documental l'ha fet un estudiant d'història del municipi, Pau Chica

per ACN, 19 de novembre de 2014 a les 18:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatges de llibres i documents històrics sobre la Seu que es poden trobar a la Biblioteca. Foto: ACN


La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell ha fet un buidatge de tota la documentació històrica relacionada amb la ciutat, l'ha classificat, ordenat i posat a disposició dels usuaris a la quarta planta de l'edifici. La recopilació l'ha fet l'estudiant d'història i veí de la ciutat, Pau Chica, que ha manifestat que "ha estat un treball llarg, però agraït, ja que d'aquesta forma facilitem la feina a tothom que vulgui treballar la història local". La directora de la biblioteca, Lourdes Esteve, ha manifestat que "la informació recopilada pot ser tant útil pels visitants o turistes com per estudiants de diferents nivells que li interessi la història de la ciutat".


A la pàgina web de la biblioteca es pot veure una relació de la documentació i bibliografia recopilada per Chica que pot ser consultada de manera física a la biblioteca. En el web de la biblioteca es pot trobar una història cronològica de la ciutat, des de l'edat Antiga fins a la contemporània; un llistat de tota la bibliografia disponible a la biblioteca, tant llibres com articles, revistes i premsa amb articles vinculats amb la Seu; un llistat complet dels alcaldes que ha tingut la ciutat des de 1719 fins al 2014; un llistat de les pàgines web relacionades amb la seu; i un llistat de pàgines web on es pot consultar arxiu fotogràfic de la Seu d'Urgell. 

Per Chica la feina feta a l'arxiu comarcal per elaborar la cronologia de la ciutat i el llistat dels alcaldes ha estat la "part més dura, però també la més interessant del treball". Esteve ha puntualitzat que "hi ha una part de documentació més fràgil que no està a disposició dels usuaris i que es guarda en l'arxiu".

 

Imatges de llibres i documents històrics sobre la Seu que es poden trobar a la Biblioteca. Foto: ACN

 

Participació