El nou taller l'Estel de Balaguer s'obre amb cotilla pressupostària

La consellera de Benestar Social, Neus Munté, lamenta la falta de recursos | El centre només cobreix la meitat de les 80 places que pot oferir

Àlvar Llobet
19 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:14h
Munté ha inaugurat avui el centre de Balaguer
Munté ha inaugurat avui el centre de Balaguer | À.Ll

La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions del taller ocupacional l'Estel de Balaguer fent una defensa de l'esforç de les institucions per donar serveis a les persones amb discapacitat i ha lamentant la manca de recursos per cobrir totes les necessitats. El nou centre balaguerí té una capacitat per 80 persones, tot i que degut a les possibilitats econòmiques del Govern, aquesta és una xifra que no es pot assolir. De fet, el nou equipament compta amb els 45 alumnes que ja treballen a l'antic taller.

"No podem fer un calendari per donar noves places ja que depenem molt del pressupost i dels recursos que ens doni l'Estat espanyol" ha reconegut la consellera, que ha estat acompanyada pel president de l'Associació l'Estel Carles Profitós i per l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé. Profitós, que ha qualificat la situació que viu el centre balaguerí de "kafkiana", ha destacat que l'objectiu de cobrir totes les places que ofereix el centre és a llarg termini, i ha apuntat que actualment la llista d'espera per entrar al centre és de dos persones.
 

La consellera s'ha interessat per la feina dels alumnes Foto: À.Ll


Les obres del taller ocupacional l'Estel es van iniciar fa més de dos anys i han tingut un cost d'1,6 milions d'euros. L'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha destacat per la seva banda que el nou centre aporta un plus de qualitat a la ciutat, i ha posat en valor l'esforç de l'associació l'Estel per consolidar aquesta fita.

Munté malfia de la ministra Mato

D'altra banda, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha acollit positivament que el Ministeri de Sanitat vulgui donar entrada a les persones amb dependència moderada, és a dir de grau 1, al sistema, després de molts anys d'estar a fora. Això no obstant, ha remarcat que si no s'especifica amb quin pressupost es farà ''estarem davant d'un altre globus sonda com estem acostumats sempre que parlem de la Llei de dependència''. Munté ha valorat així l'anunci fet per la ministra Ana Mato al Congrés aquest dimecres.